У Житомирі поліцейські затримали під час крадіжки групу офісних злодіїв

 16 серпня уночі оперативники кримінальної поліції та бійці КОРДу Житомирщини затримали трьох чоловіків, які обгрунтовано підозрюються у причетності до низки крадіжок  з офісів підприємств, ломбардів, обмінних пунктів тощо. За наявною інформацією, група діяла і в сусідніх областях. Нині затриманих взято під варту з можливістю внесення застави.

Злочинну групу поліцейські викрили під час вчинення чергового злочину – спроби крадіжки з пункту обміну валют в обласному центрі. Безпосередній виконавець проник на територію, що охороняється, та намагався зламати захисні ролети для проникнення у приміщення. Йому завадили патрульні, які прибули за викликом по спецлінії «102».

полиция

Ще двох учасників групи затримали поліцейські кримінальної поліції та бійці КОРДу неподалік. Чоловіки спостерігали за ситуацією та зв’язувались із виконавцем у разі небезпеки за допомогою радіозв’язку.

Під час огляду у членів банди вилучено цифрові радіостанції з гарнітурою, рукавички, балаклави, ліхтарики, пневматичний пристрій для відкриття дверей та інше.

– За нашою інформацією, ці троє чоловіків спеціалізувались на крадіжках з офісів, магазинів та ломбардів не лише на території нашої, а й сусідніх областей – загалом до десятка епізодів упродовж червня-серпня 2019. За крадіжками, які учинені на Житомирщині, сума завданих власникам збитків – майже 400 тисяч гривень, – прокоментував начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

Нині досудове рослідування вказаних фактів проводиться за ч.3 та ч.4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Проводяться необхідні слідчо-розшукові заходи, у тому числі обшуки за місцями проживання затриманих у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України чоловіків.

Після оголошення підозри у вчиненому їм визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 370, 230 та 130 тисяч гривень відповідно.

Двоє із трьох затриманих раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності за майнові злочини, усі вони є житомирянами, 1997, 1978 та 1974 років народження.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

You may also like...