Групою осіб у складі чотирьох чоловік було вчинено умисне вбивство громадянина іншої держави

Житомирщина: троє підозрюваних в умисному вбивстві з вогнепальної зброї громадянина іноземної країни перебуватимуть під вартою без права внесення застави, ще один – під домашнім арештом

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства громадянина іноземної держави, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Картинки по запросу кровь

У п’ятницю, 17 травня 2019 року, до суду подано клопотання, погоджене із прокуратурою області, щодо застосування до чотирьох підозрюваних у скоєнні кримінального правопорушення за п.12 ч. 2 ст.115, ч.1 ст. 263 КК України запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Ухвалами Корольовського районного суду м. Житомира до трьох осіб застосовано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави, ще до одного – домашній арешт у нічну пору доби.

Установлено, що групою осіб у складі чотирьох чоловік, за попередньою змовою, 15.05.2019 було вчинено умисне вбивство громадянина іншої держави.

Зокрема, у зв’язку із розподілом сфер впливу на конкурентів з підприємницької діяльності, підозрювані прибули близько 22.00 год до одного із сіл Коростишівського району, де неподалік від каменеобробного цеху вистрелили з вогнепальної зброї у 31-річного чоловіка, який від поранення помер на місці.

Завдяки злагодженим діям співробітників Управління карного розшуку та СУ ГУНП в області, під процесуальним керівництвом прокуратури області, вже наступного дня, 16.05.2019, за підозрою у причетності до скоєння злочину, було затримано чотирьох осіб, громадян іноземної держави.

Під час проведення першочергових слідчих (розшукових) дій та невідкладних обшуків за місцем проживання фігурантів справи виявлено та вилучено вогнепальну зброю, бойові припаси, засоби спостереження, балаклави, предмети одягу і взуття, значну кількість телефонів і сім-карток та інші речі.

Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області.

Додатково: санкція суворішої, ст. 115, ч.2 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

You may also like...