Виконавча служба отримала доступ до інформації про автомобілі, які перебувають у Києві й переховуються від стягнення

Цифровізація дала доступ до більшої кількості баз даних, у виконавчої служби з’являється все більше можливостей, зокрема щодо реалізації автомобілів, чиї власники переховуються від стягнення.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська інформаційному агентству “Інтерфакс-Україна” в кулуарах конференції YES Brainstorming у Києві.

Виконавча служба отримала доступ до інформації про автомобілі, які перебувають у Києві й переховуються від стягнення, - глава Мін'юсту“Ці автомобілі блокуються, евакуюються і виставляються на продаж. Ми нещодавно продали “Мазератті”, “Мерседес” Х класу”, – сказав він, уточнивши, що поки що виконавча служба отримала доступ до інформації про перебування таких автомобілів у Києві.

Міністр зазначив, що приблизно раз за квартал у Мін’юсті з’являється якась новація завдяки цифровізації.

“Найгучнішим був автоматичний арешт, наразі запускається електронний взаємообмін між виконавчою службою і банками – потрібно оперативно, практично миттєво отримувати інформацію про залишки на рахунках”, – повідомив Малюська.

Водночас він додав, що автоматичне списання коштів із рахунків запрацює не раніше, ніж через рік-півтора.

Раніше у своєму пості у Facebook про результати роботи за два роки міністр заявив, що Мін’юст обрав шлях максимальної цифровізації і збільшення ефективності процесу виконання судових рішень, коли судове рішення практично повністю виконується за рахунок програмного забезпечення, завдяки чому також нівелюється поділ на приватних/державних виконавців.

You may also like...