Водій перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння здійснив наїзд на пішохода, внаслідок чого останній помер, і втік з місця події

Прокуратура Полтавської області затвердила та скерувала обвинувальний акт стосовно винуватця ДТП, який перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння здійснив наїзд на пішохода, внаслідок чого останній помер, і втік з місця події
Досудовим розслідуванням установлено, що 36-річний чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, у березні поточного року, рухаючись по автодорозі Київ – Харків в бік м. Полтава в смт. Чутове, в порушення вимог ПДР України здійснив наїзд на пішохода, що знаходився на узбіччі проїжджої частини. Водій автомобіля з місця події зник, залишивши транспортний засіб неподалік від місця здійснення наїзду.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди 35-річний пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження та в подальшому помер у лікарні.

За процесуального керівництва прокуратури винуватцю ДТП повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці) КК України.
На даний час обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років.

Прес-служба прокуратури Полтавської області

You may also like...