За позовом прокуратури Київщини повернуто державі понад 142 га земель сільськогосподарського призначення

Прокуратура області ще в 2015 році звернулась до суду з позовом про скасування наказів Головного управління Держземагентства у Київській області та визнання відсутнім у фізичної особи права на земельні ділянки у зв’язку з порушенням вимог Закону України «Про фермерське господарство» на території Миронівського району.

У 2014 році ГУ Держземагентства в області надано в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства 14 земельних ділянок загальною площею понад 142 га на території Коритищенської, Полівської та Зеленьківської сільських рад Миронівського району.

При тому, орендар не обґрунтував можливості обробітку таких розмірів земельних ділянок та не зазначив при цьому самі перспективи діяльності фермерського господарства.

З’ясовано, що будь-яка сільськогосподарська техніка, наймані працівники та інші засоби обробітку землі, які б надавали змогу обробляти землю та здійснювати задекларовану діяльність за особою не зареєстровані, що свідчило про відсутність у нього намірів та можливості займатися фермерським господарством. Більше того за інформацією Миронівської об’єднаної державної податкової інспекції він взагалі не обліковувався як платник податків.

Крім цього, вказані земельні ділянки розташовані не єдиним масивом, а на значній відстані одна від одної, що не дозволяє їх раціонально використовувати.

Таким чином, суд при винесені рішення врахував наведені доводи прокурора та задовольнив позов у повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...