Відповідальним за територіальну оборону України призначений Михайло Коваль

Напередодні «нормандського саміту», що відбувся 9 грудня в Парижі, керівники українських силових, безпекових та правоохоронних відомств провели кілька закритих нарад, зокрема під головуванням президента України Володимир Зеленського.

Закриті безпекові наради в СБУ та РНБОУ

Відповідальним за територіальну оборону України призначений Михайло Коваль

АрміяInform повідомляла про координаційну нараду в Службі безпеки України, в якій від Міноборони та ЗСУ взяли участь начальник Генерального штабу генерал-полковник (тоді ще генерал-лейтенант) Руслан Хомчак та начальник ГУР МОУ Василь Бурба. Тоді ж пройшло закрите засідання Ради національної безпеки та оборони України (РНБОУ) під головуванням президента України.

Згодом, 7 грудня 2019 року, секретар РНБОУ  Олексій Данілов під час пресконференції розкрив деталі цього засідання, на якому було обрано основний сценарій реінтеграції окупованих територій Донбасу.

— На засіданні РНБО було прийнято один зі сценаріїв, який сьогодні буде втілюватись у життя як основний на цей час. Сценарій реінтеграції — мається на увазі повернення окупованих територій Донецької і Луганської областей до України. Є ключові моменти, що є на порядку денному, — розповів Данілов журналістам.

Призначення Коваля «на тероборону»

Секретар РНБО зазначив, що другим питанням була територіальна оборона України. Відповідальним за напрямок територіальної оборони було призначено першого заступника Секретаря Ради нацбезпеки та оборони генерал-полковника Михайла Коваля.

Зауваження від АрміяInform: раніше ЗМІ розповсюдили інформацію, що відповідальним за територіальну оборону призначений Сергій Кривонос. Згодом Олексій Данілов (див. 5-7 хв. відео) та пресслужба РНБОУ пояснили, що Секретар припустився помилки під час відрекомендування Михайла Коваля.

— Друге питання, яке обговорювалось, — це питання, пов’язане з територіальною обороною. Коваль (спочатку Данілов назвав прізвище Кривоноса. – Ред.) призначений відповідальним за цей напрямок. До 31 грудня має бути повністю закінчена ситуація, пов’язана з цим питанням. І ми маємо розуміння, що всі, хто на сьогоднішній день мають бажання долучитися до територіальної оборони, всі добровольці, які мають бажання прийняти у цьому участь — будуть найближчим часом долучені до цього питання, — заявив Олексій Данілов.

Нагадаємо, що раніше, наприкінці листопада, поширилася інформація, що Сергія Кривоноса виключили зі складу РНБО, але вона буда спростована — він залишається заступником секретаря Радбезу України, лише вийшов зі складу двох міжвідомчих комісії та груп.

Також напередодні довгоочікуваного саміту в Парижі АрміяInform передавала слова секретаря РНБО України про те, що «жодного сценарію капітуляції не існує»: Олексій Данілов заявив про неможливість виборів на тимчасово непідконтрольних Україні частинах Донецької та Луганської областей до звільнення цих територій. // АрміяInform

You may also like...