Бойовики тиждень блокують місії ОБСЄ проїзд у район розведення сил і засобів у Петрівському

Бойовики на Донбасі намагаються приховати діяльність збройних формувань РФ і порушення Мінських домовленостей, не пускаючи патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в район розведення сил і засобів у Петрівському Донецької області, повідомила українська сторона у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

Про це повідомляє штаб ООС.

Почему боевики из ОРДЛО сдаются СБУ?

У щоденному звіті місії від 27 січня йдеться про те, що 25 і 26 січня на блокпості приблизно за 3 км на північ від ділянки розведення сил і засобів у районі Петрівського бойовики знову заборонили патрулю проїзд у напрямку ділянки розведення.

“25-го і 26 січня на блокпості збройних формувань приблизно за 3 км на північ від населеного пункту Петрівське (непідконтрольний уряду, 41 км на південь від Донецька) озброєні члени збройних формувань знову відмовили патрулям місії в проїзді на південь у напрямку ділянки розведення в районі Петрівського, пославшись на “накази від командирів”, “проведення комплексу спецзаходів” і “робіт із розмінування в цьому районі”, – ідеться у звіті місії.

Обмеження свободи пересування патрулів СММ фіксують щодня протягом тижня, підкреслили українські військовослужбовці у СЦКК.

Крім того, цими днями безпілотник місії малого радіуса дії зазнав впливу перешкод сигналу GPS (за оцінкою, імовірно, унаслідок глушіння).

“Такі дії можуть мати за мету приховати діяльність збройних формувань Російської Федерації та порушення Мінських домовленостей. Українська сторона СЦКК наголошує, що дії з перешкоджання виконання представниками СММ мандата місії ОБСЄ є неприпустимими”, – зазначили у СЦКК.

You may also like...