Командира батальйону «Лєший», який брав участь у захопленні будівлі УСБУ в Луганській області, судитимуть заочно

Прокуратура Луганської області у порядку спеціального досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно ватажка батальйону «Лєший» терористичної організації «ЛНР» за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) та ч. 2 ст. 110 (вчинення умисних дій, за попередньою змовою групою осіб, направлених на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) КК України.

За матеріалами слідства, яке здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, зазначений громадянин у квітні 2014 року вступив до лав незаконних збройних формувань та очолив бандформування, учасники якого брали участь у захопленні адмінбудівлі Управління СБУ в Луганській області.

Пізніше підрозділ «Лєший» увійшов до складу «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР» з місцем дислокації у приміщенні колишнього Луганського інституту МВС ім. Е. Дідоренка. Вказана особа залучалася до так званої «Дебальцевської операції».

На даний час зазначена особа продовжує свою протиправну діяльність, очолює один з бойових підрозділів терористичної організації «ЛНР» та бере участь у здійсненні збройного супротиву силам ООС на непідконтрольній українській владі території Луганської області

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...