Кравчук: заяви Кремля про захист російськомовних людей – глибока фальш

Заяви Володимира Путіна про те, що своїми діями на сході України РФ захищає російськомовних людей – це глибока фальш. Наслідки агресії Росії проти України – 15 тис. загиблих і 1,6 млн переселенців.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Леонід Кравчук в ефірі телеканалу “Дом”.

Кравчук: заяви Кремля про захист російськомовних людей - глибока фальш

Фото: голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук (unian.ua)

“Просторікування російської влади, зокрема, і пана Путіна, що вони турбуються про російськомовних людей, що вони просувають так званий “русский мир” – це глибока фальш. 1,6 млн живих страждальців, плюс убиті на тій території. Тому треба припинити цю брехню і почати важкий шлях до миру”, – підкреслив глава української делегації в ТКГ.

Леонід Кравчук закликав росіян більше уваги приділяти своїм внутрішнім проблемам, а не подіям в Україні.

“Зруйновані будинки, зруйнована інфраструктура, переселенці пішли і сьогодні живуть в інших регіонах України – і не тільки України. Вони не мають всіх умов для життя і праці. І хочу сказати, що серед цих людей всі – російськомовні, і більша частина – етнічні росіяни”, – сказав Кравчук.

Раніше Мовний омбудсмен Тарас Кремінь розкритикував нещодавню заяву прес-секретаря президента України Юлії Мендель про існування “української російської мови”. За його словами, подібні заяви не мають жодних перспектив.

You may also like...