“Монах” з найзруйнованішого окупантами села Макарівської ОТГ підозрюється у співпраці з ворогом

За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянину у колабораційній діяльності (ч. 4, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець села Андріївка Макарівської ОТГ, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за розбещення неповнолітніх, під час окупації села військовими РФ, співпрацював із загарбниками.

Возможно, это изображение 1 человек, стоит и кирпичная стена

Підозрюваний надав окупантам житло та забезпечував їх продуктами харчування. Також він повідомляв ворогу про місце проживання забезпечених громадян, будинки яких військові країни-агресора потім грабували.

Крім цього, чоловік представлявся монахом і здійснював освячення ворожої техніки та проводив обряди хрещення військових РФ.
Російські військові, яким він допомагав, розбили село Андріївка вщент – воно зазнало найбільших руйнувань під час військової агресії РФ серед населених пунктів Макарівської ОТГ. Знищено понад 60 % інфраструктури села.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Бучанським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід – Бучанським РВ ГУ СБУ у м Києві та Київській області.

Офіс Генерального прокурора

You may also like...