На Луганщині викрито спробу окупантів завербувати українського громадянина для здійснення розвідувально-підривної діяльності проти України

Військовою контррозвідкою СБ України у складі Об’єднаних сил викрито та припинено спробу органів безпеки окупаційної адміністрації непідконтрольних урядові районів Луганщини завербувати громадянина України – одного з мешканців Станично-Луганського району Луганської області, з метою його залучення до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Контррозвідники встановили, що в лютому 2019 року під час однієї з поїздок у приватних справах на тимчасово окуповану територію Луганської області цього громадянина затримали представники окупаційної адміністрації та відправили “на бесіду” до так званого “Міністерства державної безпеки ЛНР”.

Далі, з використанням елементів психологічного тиску та погроз фізичної розправи, співробітники “МДБ ЛНР” намагались отримати від нього згоду на конфіденційне співробітництво. Чоловік повинен був здійснювати збір інформації про місця дислокації, чисельність, шляхи та маршрути переміщення українських військових підрозділів, які виконують бойові завдання в Станично-Луганському районі Луганської області. Отриману та здобуту інформацію він повинен був передавати в інтересах окупаційної адміністрації РФ.

Усвідомлюючи можливі негативні наслідки своїх дій на шкоду Батьківщини, громадянин добровільно повернувся на підконтрольну територію України, на неодноразові спроби “МДБ ЛНР” відновити з ним зв’язок не реагував.

Рухаємось далі!

Разом переможемо!

Слава Україні!

Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation

You may also like...