На Луганщині взято під варту  бойовика терористичної організації «ЛНР», затриманого напередодні на блокпосту

За клопотанням прокуратури Луганської області чоловіку, який підозрюється в участі у діяльності терористичної організації «ЛНР», суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Вказану особу виявили та затримали правоохоронці під час перетину одного з блокпостів. У ході перевірки встановлено, що 25-річний мешканець Дніпропетровської області причетний до діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка».

У 2014 році чоловік добровольцем вступив до лав одного з бойових підрозділів незаконного збройного формування «ЛНР», за власним бажанням став мінометником та ніс «службу за контрактом» в підрозділах «Народної міліції ЛНР». У складі незаконних збройних формувань, а в подальшому іррегулярних воєнізованих підрозділів окупаційної адміністрації Російської Федерації брав участь у боях зі Збройними Силами України.

Затриманому інкриміновано участь у терористичній організації «ЛНР» та сприяння її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

На даний час досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Луганської області.

Вироку суду бойовик чекатиме під вартою. За вказане кримінальне правопорушення йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майн або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...