На позиціях ЗСУ у Донецькій області затримано п’яного бойовика НЗФ РФ, який заблукав (додано відео)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури бойовику НЗФ РФ повідомлено про підозру в участі у терористичній організації та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 110 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з червня 2018 року 42-річний чоловік, перебуваючи на посаді стрільця та помічника гранатометника окремого взводу 2 МСБ 7 ОМСБр 2 АК НЗФ РФ, брав участь у збройному опорі військовослужбовцям ЗСУ на території Донецької та Луганської областей.

Нет описания фото.

15 листопада 2021 року, після вжиття спиртних напоїв біля позицій окупантів, бойовик втратив орієнтири на місцевості та вийшов з особистими речами і спорядженим магазином від АК-74 на позиції українських військовослужбовців в районі смт. Луганське.

Під час огляду підозрюваного виявлено та вилучено військовий квиток так званої «ДНР», тимчасове посвідчення особи, мобільний телефон, розгрузка, а також споряджений магазин від АК-74.

Особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Донецька обласна прокуратура

***

СБУ оприлюднила відео допиту затриманого

 

You may also like...