На Сумщині заочно судитимуть чоловіка, який намагався створити «Сумську народну республіку»

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Суми, який намагався створити терористичну групу з метою утворення фейкової «Сумської народної республіки» (ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, проведеного співробітниками Служби безпеки України, діючи за попередньою змовою зі спільником, обвинувачений у 2015 році намагався створити терористичну групу. Головним завданням екстремістського формування була зміна територіальної цілісності України шляхом утворенням на території Сумщини фейкової республіки.

Враховуючи, що обвинувачений з метою уникнення кримінальної відповідальності тривалий час переховується від слідства на території Російської Федерації, щодо нього було застосовано спеціальне досудове розслідування.

Слід зазначити, що спільника обвинуваченого вже визнано винним та заочно засуджено до 13 років 8 місяців позбавлення волі за створення терористичної групи, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб.

УК

You may also like...