Німецький друг Путіна передав Заходу «хотєлку» Росії щодо України

За словами друга Путіна, альтернативою членству в НАТО для України нібито “може стати військовий нейтралітет, як в Австрії”.

На шостому місяці повномасштабного вторгнення Росії в Україну сьомий канцлер Німеччини, колишній голова ради директорів “Роснефти” Герхард Шредер, який перебуває у дружніх стосунках з президентом країни-агресора Володимиром Путіним, озвучив заходу побажання РФ щодо України.

1392699663 371416 31 политика featured, Меркель, путин, роснефть, Россия, санкции, Шредер

Про це повідомляє Stern.

Шредер заявив, що” Кремль хоче знайти рішення шляхом переговорів “і це “гарна новина”.

“Першим успіхом є угода по зерну, яка, можливо, може бути поступово розширена до припинення вогню”, – сказав він.

Шредер зазначив, що рішення для окупованого росіянами Криму нібито можуть знайти з часом – “можливо, не за 99 років, як з Гонконгом, а в наступному поколінні”.

Крім того, за словами друга Путіна, альтернативою членству в НАТО для України нібито “може стати військовий нейтралітет, як в Австрії”.

Шредер також зазначив, що для Донбасу “потрібно знайти рішення, засноване на швейцарській кантональній моделі”.

Війна в Україні та дружба Шредера з Путіним

Шредера, який очолював уряд Німеччини з 1998 до 2005 року, протягом багатьох років критикували за роботу в російських державних компаніях і дружбу з президентом РФ Володимиром Путіним.

На тлі повномасштабної війни, розв’язаної Росією проти України, тиск на нього посилився. Наприкінці травня Шредера позбавили в Німеччині деяких привілеїв, якими він користувався, як колишній канцлер. Зокрема, закрили його офіс, витрати на персонал якого тільки у 2021 році склали понад 400 тис.євро з державної скарбниці. Однак 78-річний політик як і раніше має право на особисту охорону і пенсію.

Після цього Шредер вирішив відмовитися від посади в компанії “Роснефть”, а згодом заявив, що не прийме пропозицію увійти до Ради директорів російського газового монополіста “Газпром”.

Однак, як повідомила газета Frankfurter Allgemeine Zeitung, Шредер хоче зберегти контакт з Путіним, навіть попри російське вторгнення в Україну. Екс-канцлер заявив, що не вірить у закінчення війни за допомогою зброї і дивується з приводу поставки озброєнь Україні.

У СДПН зараз розглядають виключення Шредера з партії. Винесення рішення з цього питання очікується протягом найближчих трьох тижнів.

10 липня екс-канцлер Німеччини Шредер заявив, що не вважає за потрібне відмовлятися від спілкування з президентом РФ Володимиром Путіним.

26 липня 2022 року Шредер відправився в Москву на зустріч з Путіним. // УНІАН

You may also like...