Портнов у заявах про захоплення українських моряків повторює аргументацію Росії – адвокат

Екс-заступник глави адміністрації президента-утікача Віктора Януковича Андрій Портнов у своїх заявах, які стосуються захоплення українських кораблів та моряків російськими військовими в районі Керченської протоки 25 листопада 2018 року, повторює риторику Кремля.

Про це повідомив адвокат Ігор Головань на конференції “Чому атака реваншистів на Петра Порошенка не має юридичних підстав?”.

CRIMEA, RUSSIA – NOVEMBER 26, 2018: The Nikopol gunboat, the Berdyansk gunboat, and the Yany Kapu tugboat (L-R) of the Ukrainian Navy tugged to the Kerch Seaport. On November 25, 2018, three Ukrainian Navy vessels illegally crossed the Russian border and intruded into Russia’s territorial waters. Sergei Malgavko/TASS

“Перша заява стосується захоплення українських кораблів і моряків у Чорному морі, і злочином оголошуються дії України, дії української влади стосовно усіх дій українських кораблів, які були протиправно захоплені… Головне, що ця аргументація цієї заяви вона співпадає з позицією Російської Федерації. І де ця позиція Російської Федерації була висловлена? Вона була висловлена у Міжнародному трибуналі з морського права. Ще раз повторю: жодних фактів там не наводиться, наводяться виключно припущення, але аргументація і спрямованість цієї заяви точно співпадає з аргументацією Російської Федерації стосовно цієї історії з українськими кораблями і моряками”, – сказав він.

Нагадаємо, 25 травня Міжнародний Трибунал з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити наші військові кораблі та повернути їх під наш контроль, а також звільнити військовослужбовців  і повернути в Україну.

За словами адвоката полонених моряків Миколи Полозова, рішення суду ухваленна 19 голосами “За”. “Проти” проголосував лише російський суддя Колодкін. // Прямий

You may also like...