Російські окупанти дистанційно мінують Донбас забороненими протипіхотними мінами ПОМ-2 (фото, відео)

Цей тип боєприпасів заборонений Оттавською конвенцією від 1999 року, якою передбачена заборона мін натяжної, фугасної та осколкової дії, а також встановлених у некерованому варіанті.

Про це повідомляє Армія Inform.

Окупанти дистанційно мінують Донбас мінами ПОМ-2

Зафіксували факт встановлення окупаційними військами РФ протипіхотних мін ПОМ-2 з допомогою переносного комплекту мінування у районі відповідальності ОТУ «Північ» ООС спостерігачі інженерної розвідки ЗСУ.

ПОМ-2 поміщають у касету по чотири штуки, кожна з яких розміщується у металевому циліндрі. Процес їхньої установки здійснюється засобами дистанційного керування.

Міна ПОМ-2. Фото: 10 ОГШБр

Після падіння міни на землі починається процес її приведення у бойове положення з допомогою шести пружних лопатей, які ставлять боєприпас вертикально.

Зверху від корпусу відстрілюється хрестовина, від якої в різні боки відлітають чотири якорі, що тягнуть за собою тонку капронову нитку. Після зачеплення за неї відбувається підрив.

Як розповів начальник оперативного забезпечення ОТУ «Північ», дві міни з касети, як зафіксовано на відео, встали у бойове положення за 30–40 метрів від окопу противника, а дві інші перелетіли через нашого спостерігача на відстань у 150 метрів.

Контейнер для дистанційного мінування протипіхотних мін ПОМ-2

Такі боєприпаси виготовляють у Російській Федерації. Перед установкою противник постирав з них усі номери, щоб було неможливо встановити їхнє походження.

Окупанти дистанційно мінують Донбас мінами ПОМ-2 не вперше, наприклад нещодавно такі міни виявляли на Маріупольському напрямку бійці 10-ї гірсько-штурмової бригади, там їх мінування здійснювалось за допомогою перехідного контейнера УРМ для запуску з РПГ-7.

Окрім цього подібний вид мінування фіксувався на інших напрямках:

ПОМ-2 – радянська протипіхотна осколкова міна натяжної дії, що призначена для ураження живої сили противника.

You may also like...