Російські пілоти, які атакували українські катери, розбилися на гвинтокрилі у Краснодарському краї РФ

Російський бойовий ударний гвинтокрил Мі-28H “Нічний мисливець” розбився вчора ввечері, 11 грудня, у Краснодарському краї. Обидва пілоти загинули. Вертоліт належав до 55-го полку військово-повітряних сил РФ (в/ч 35666, місце дислокації – Коренівськ, Краснодарський край).

Волонтери InformNapalm встановили,  що бойові вертольоти цього полку в 2018 році брали участь у агресії проти України, коли в нейтральних водах атакували українські катери “Бердянськ” і “Нікополь”, а також буксир “Яни Капу”.

Рік тому, 3 грудня 2018, міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm зібрала та опублікувала особисті дані офіцерів 55-го вертолітного полку, який брав участь у нападі на українські катери. Серед вказаних осіб були і заступник командира 55-го вертолітного полку з льотної підготовки Олексій Склянкін і командир ескадрильї Мі-28H Руслан Кушніренко, які загинули вчора при досить дивних обставинах. Справа в тому, що за попередніми повідомленнями Міністерства оборони РФ, причиною катастрофи став сильний туман.

Проте, фахівці зазначають, що вертоліт Мі-28H “Нічний мисливець” (за кодифікацією НАТО:Havoc) створений для виконання бойових завдань, в тому числі і у поганих погодних умовах. Тому версія про катастрофу через туман виглядає недостатньо обгрунтованою.

подполковник Склянкин Александр ВикторовичНа даний момент слідство також розглядає дві попередні причини катастрофи: технічна несправність, або помилка в пілотуванні бойової машини. Але вказані пілоти мали великий досвід і навряд могли зробити помилку у пілотуванні. Тому ймовірною залишається версія про технічну несправність Мі-28H.

Деякі фахівці, яких опитали волонтери InformNapalm, не виключають, що справжньою причиною загибелі офіцерів, що займали високі керівні посади у 55-му вертолітному полку, є замовне вбивство з метою “зачистки свідків та виконавців військових злочинів”. Російські джерела зазначають, що заступник командира 55-го вертолітного полку з льотної підготовки Олексій Склянкін мав значний бойовий досвід і брав участь в бойових операціях в Сирії.

Інші російські пілоти, які викриті волонтерами InformNapalm

В 2016 році волонтери InformNapalm зібрали та опублікували дані 116 офіцерів ПКС РФ – пілотів та штурманів російської авіагрупи в Сирії, яка неодноразово наносила ракетні та бомбові удари, за результатами яких загинули тисячі мирних мешканців. Ймовірно, що у разі початку повномасштабної війни РФ проти України саме ці російські офіцери можуть бути задіяні для нанесення авіаударів вже по мирним мешканцям та захисникам України.

Публікація даних членів екіпажів ПКС РФ в 2016 році викликала істерику в російських ЗМІ, вони називали її “витоком секретної інформації”. Разом з цим російське МЗС по своїм дипломатичним каналам також намагалось шантажувати країни, в яких були розміщенні сервери з хостингом дзеркал сайту InformNapalm.org, вимагаючи закрити сайт, проте, ці спроби зазнали невдачі.

You may also like...