Російський солдат понад тиждень ґвалтував жінку, яка доглядала за неходячою мамою, а потім нелюд просто застрелив стареньку на очах у доньки

На Харківщині зафіксували щонайменше два випадки зґвалтувань жінок російськими окупантами.  Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, зазначає Центр прав людини Zmina.

Один з випадків зафіксували в селі Мала Рогань. Про нього раніше у своєму звіті розповідали правозахисники з Human Rights Watch. Росіянин побив та неодноразово зґвалтував 31-річну жінку, яка разом з п’ятирічною донькою, матір’ю, сестрою, братом та іншими місцевими ховалася в школі.

За даними Денісової, російський солдат понад тиждень ґвалтував 29-річну жінку, яка доглядала за немобільною матір’ю. Зателефонувати до правоохоронців чи якось в інший спосіб попросити про допомогу вона не могла, адже загарбник розбив її телефон.

“Через тиждень він заговорив “про кохання” і запропонував відправити її подалі від війни. У відповідь на відмову, нелюд просто застрелив стареньку маму на очах у доньки”, – розповідає Омбудсман.

Жінці також вдалося врятуватись, і зараз вона проходить реабілітацію.

“Зґвалтування стало ще однією зброєю рашистської армії проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях”, – констатує Денісова.

Повідомлення про зґвалтування жінок на територіях, які тимчасово захопили росіяни, почали з’являтися ще в перші дні повномасштабного вторгнення в Україну. Повідомляли про такі випадки на Донеччині, Херсонщині, Чернігівщині, Харківщині та Київщині. Про випадки зґвалтувань, зокрема дівчат, ставало відомо й з перехоплених СБУ розмов окупантів.

You may also like...