Росіяни за ніч убили на Дніпропетровщині 13 людей, обстрілюючи житлові квартали

12 людей загинули в Марганці, одна – у Мирівській громаді.

Російська армія вночі убила 13 мирних мешканців Дніпропетровської області. Спочатку було відомо про 11 жертв, однак вранці у лікарні померли двоє поранених мешканців Марганця. Лікарі боролися, але не змогли їх врятувати.

Росіяни за ніч убили на Дніпропетровщині 13 людей: вели вогонь по житлових кварталах (оновлено)

Фото: Валентин Резніченко у Телеграм

Ще 11 людей зазнали поранень, з них пʼять – у важкому стані. Цієї ночі Нікопольський район ворог двічі обстріляв із “градів” – на житлові квартали впали 80 реактивних снарядів. Під ударом окупанта опинились Марганець і Мирівська громада, повідомив голова ОВА Валентин Резніченко в телеграмі.

Фото: Валентин Резніченко у Телеграм

Підступний обстріл було здійснено, коли люди спали у своїх домівках.

“У місті понівечені понад 20 багатоповерхівок, ЦНАП, палац культури, гуртожиток, дві школи, будівля міськради та ще кілька адмінприміщень. Виведена з ладу лінія електропередач. Кілька тисяч марганчан без світла. Працюють аварійні бригади електриків”, – додав Резніченко.

Фото: Валентин Резніченко у Телеграм

У Вищетарасівці Мирівської громади загинула одна жінка. Її будинок вщент зруйнований ворожим снарядом.

Фото: Валентин Резніченко у Телеграм

Також там зазнали поранень дві людини – стан жінки оцінюють як середньої тяжкості, чоловік лікується вдома.

У селі пошкоджені 11 приватних будинків та газогони. До тисячі людей без газу.

Резніченко закликав мешканці області не давати росіянам шансу знищити себе і ходити в укриття під час тривог.

“Люди! Будь ласка! Прошу і благаю. Під час тривоги йдіть у безпечні місця. Зробіть це для себе правилом. Боріться за своє життя. Не дайте росіянам себе убити. Ми стоїмо проти жорстокого ворога, який щодня влаштовує терор наших міст та сіл”, – наголосив він.

Нагадаємо, учора вдень ворог важкою ствольною артилерією 152-го калібру обстріляв Криворізький район, поблизу села Велика Костромка.

10 серпня у Криворізькому районі вдень російські окупанти обстріляли прикордонні території Апостолівської та Широківської громад.

8 серпня у Криворізькому районі ворог обстріляв зі ствольної артилерії Зеленодольську громаду. У Великій Костромці влучили в місцевий ліцей. Також було пошкоджено газопровід, близько 300 осель залишилися без газопостачання. // LB.ua

You may also like...