СБУ викрила бойовиків «Л/ДНР» на використанні російських безпілотників для обстрілу українських позицій на сході України

СБУ викрила учасників незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» на використанні російських безпілотних літальних апаратів. У ході розслідування ідентифіковано ворожий безпілотник, який використовували для обстрілу позицій Збройних сил України.

Даний літальний апарат перехопили на лінії розмежування. Бойовики використовували його для ведення розвідки та коригування обстрілу позицій українських військових.

За даними експертизи, перехоплений літальний апарат є бойовим безпілотником «Гранат-1», який виробляють на одному з підприємств воєнно-промислового комплексу РФ.

Наразі у межах кримінальних проваджень, розпочатих слідчими СБУ за:

  • ч.ч. 2, 3 ст. 258 (терористичний акт);
  • ч.ч. 1, 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, триває розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності винних осіб.

Крім того СБУ передала на експертизу ще 2 ворожі безпілотники, які були перехоплені на лінії розмежування.

Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

СБУ

You may also like...