СБУ викрила агентів російської ФСБ, які допомагали ворогу нищити суднобудівну інфраструктуру на півдні

Співробітники Служби безпеки України виявили двох ворожих агентів, причетних до діяльності агентурної мережі ворога у Миколаївській області.

За завданням російської спецслужби зловмисники здійснювали розвідувально-диверсійну діяльність: збирали та передавали ворогу розвіддані про важливі інфраструктурні об’єкти, склади з пальним, дислокацію і переміщення живої сили і техніки ЗСУ.

Возможно, это изображение 1 человек и в помещении

Отримані дані окупанти використовували для нанесення прицільних ракетних ударів і масованих артилерійських обстрілів, у тому числі по позиціях українських захисників.

У результаті дій цієї мережі зруйновано та пошкоджено декілька об’єктів суднобудівної інфраструктури міста, серед яких заводи «Екватор», «Кристал», «Океан», склади з паливно-мастильними матеріалами, завдано руйнувань об’єктам соціальної інфраструктури.

Возможно, это изображение один или несколько человек и текст «укого бы расписание на завтра уточнить?) Ð город надо. Ha... когда знаешь, что свои чувства другие. радость, удовлетворение. над моими домами хохлопво догнало калибрика, немного ему не хватило... и, хоть дому моему почти пи#дец думаю только 0 том, что co страху съеб#ули хохлы из леваневцев, что на экваторе и кристалле тоже жопа полная, что кучу пидоргов зажмурили на океане, что спалили гсма хохляцкого дохера, что каждый такой бабах победу приближает... вы расписание... служба безпеки украйни»

Зловмисники, за даними слідства, потрапили у поле зору російських спецслужб завдяки проросійським поглядам, яких не приховували.

З початком широкомасштабного вторгнення на них вийшов так званий «відповідальний за збір розвідінформації» на території Миколаївського регіону. У подальшому він був посередником між співробітниками фсб, які координували його дії, та коригувальниками.

Возможно, это изображение текст «19:52 и чем дольше всё затягивается, тем херовее здесь становится. y меня только нож. придётся зарезать пapy хохлов и разжиться огнестрелом. они сейчас ходят C автоматами, как C барсетками и не пуганные, как B заповеднике, глядишь-и будет ствол за хлебушком сходить, служба безпеки украйни»

Зловмисники здійснювали постійне візуальне спостереження за об’єктами, що цікавили ворога, і надсилали результати куратору, використовуючи відпрацьовані закриті канали електронного зв’язку.

Возможно, это изображение экран и текст «идет концентрация наступательного резерва на базе врайоне николаевской области. туда же B ближайшее время прибудут мобилизованные резервистыиз одесской области. служба безпеки украйни»

До виконання деяких завдань залучали своїх знайомих.

У ході обшуків, проведених за місцями проживання агентів, виявлено та вилучено обладнання для передачі розвідданих.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших осіб, причетних до діяльності агентурної мережі.

Служба безпеки України

You may also like...