Співробітники СБУ затримали у Запоріжжі бойовика терористичних організацій «Л/ДНР»

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру у травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань.

Перебуваючи на «посаді» стрілка так званого «2 батальйону 11 окремої мотострілецької бригади 1 армійського корпусу «Восток» ДНР», він брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на території Донецької області.

У жовтні 2015 року зловмисник залишив лави незаконних збройних формувань так званої «ДНР» та вступив до «7 окремої мотострілкової бригади 2 армійського корпусу» терористичної організації «ЛНР».

Після отриманого поранення бойовик приїхав до Запоріжжя на реабілітацію і тимчасово влаштувався на роботу до однієї з приватних охоронних структур. Співробітники СБУ задокументували, що, перебуваючи в місті, зловмисник підтримував зв’язки з представниками терористичних організації «Л/ДНР». За оперативною інформацією він планував повернутися до тимчасово окупованої території України та приєднатися до бойовиків.

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили у помешканні фігуранта справи засоби зв’язку, за допомогою яких він спілкувався з представниками незаконних збройних формувань.

Слідчі Служби безпеки України повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Служба безпеки України

You may also like...