У Мін’юсті повідомили, скільки в Україні створено дільниць для тримання російських військовополонених

В Україні в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах створено 59 дільниць для тримання військовополонених.

Про це УНН повідомили в департаменті з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України у відповідь на запит.

Зрозуміли, що в'їхали на територію України, коли побачили тіла військових,  – полонені розвідники - 24 Канал

“Станом на 10.05.2022 перепрофільовано 1 (одну) установу виконання покарань в табір для тримання військовополонених”, – йдеться у відповіді на запит.

Повідомляється, що рішення про подальше перепрофілювання інших установ виконання покарань буде прийматись в залежності від наповнення існуючого табору.

“В установах виконання покарань та слідчих ізоляторах створено 59 дільниць для тримання військовополонених. Потреба у створенні додаткових дільниць для тримання зазначеної категорії осіб на сьогодні відсутня”, – зазначається у відповіді на запит.

Так, зазначається, що в Державній кримінально-виконавчій службі України створено 1 табір та 59 дільниць для тримання військовополонених.

***

Кабінет міністрів України затвердив порядок тримання військовополонених. Зокрема Мін’юсту доручено було визначити та перепрофілювати установи виконання покарань під табори для тримання військовополонених.

Окрім того, Кабмін виділив Міністерству юстиції 44,7 млн гривень для тримання військовополонених окупантів у таборах та дільницях для тримання військовополонених.

You may also like...