Увага, фейк! Генеральний штаб ЗСУ спростовує інформацію відверто провокативного характеру

фейк

Генеральний штаб ЗСУ, вслід за Нацполіцією, спростовує фейкі, які сьогодні опублікували російські хакери. зламавши сайти НПУ.

Приводимо повністю заяву Генштабу ЗСУ:

“Інформація відверто провокативного характеру, що зараз поширюється в ЗМІ та соціальних мережах з метою дискредитації військовослужбовців ЗС України, партнерів та представників армій країн-членів НАТО, які беруть участь у СКШН «Об’єднані зусилля -2020» й інших міжнародних навчаннях – є відвертою маніпуляцією.

Враховуючи інформаційні маніпуляції з боку російської федерації, спрямовані на створення у медіапросторі негативного іміджу України в цілому та її Збройних Сил зокрема, особливо стосовно учасників міжнародних навчань.

Просимо не піддаватися деструктивному інформаційно-психологічному впливу з боку противника, не реагувати на фейки та не довіряти інформації з сумнівних джерел.

Наполегливо рекомендуємо ЗМІ не поширювати непідтверджену інформацію та ретельно перевіряти дані, які безпосередньо стосуються ЗС України і представників армій країн-членів НАТО, не вводячи суспільство в оману, і відповідно, не даючи ворогу досягнути своїх цинічних підступних цілей.

Закликаємо не зміщувати акценти, користуватися виключно перевіреною інформацією, отриманою з офіційних джерел, відповідно до українських та міжнародних стандартів і принципів журналістської етики: посилання на джерела, відокремлення фактів від коментарів, точності, повноти представлення фактів та об’єктивності у подачі інформації.

якуємо за розуміння, професіоналізм та неупередженість!

Переможемо разом!

Слава Україні та її Збройним Силам!!!”

Нагадаємо, що сьогодні Нацполіція заявила що її деякі регіональні сайти зламано та була поширена недостовірна інформація.

На сайті поліції Херсонської області вранці 23 вересня опублікували інформацію про нібито загибель восьми «американських військових радників» на Олешківському полігоні.

Окрім цього, на сайті Рівненської поліції та Варашської міської ради заявили про нібито викид радіоактивних речовин з Рівненської АЕС та евакуацію місцевих мешканців. Було поширене фейкове повідомлення щодо викиду радіації на Рівненській АЕС поблизу м. Вараш.

You may also like...