На нафтобазі у Бєлгороді за 40 км від українського кордону горять 8 резервуарів (фото, відео)

ЗМІ повідомляють, що в місті постраждала ще й друкарня. Силові служби у сусідній Курській області перейшли в режим підвищеної готовності.

Пожежа там виникла вранці 1 квітня.

Фото: телеграм-канал Белгород №1

У пресслужбі російського МНС російському “Интерфаксу” уточнили, що для гасіння проводиться “пінна атака”. На місці пожежі працюють 194 рятувальники. Для ліквідації вогню використовується пожежний поїзд.

 

 

Тим часом мер Бєлгорода Антон Іванов повідомив, що мешканців вулиць поряд із нафтобазою евакуювали на “Бєлгород Арену”. Туди приїхав автобус із 19 жителями, передає ВВС.

Раніше губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що причиною пожежі на нафтобазі став удар із двох українських гелікоптерів, які нібито зайшли в повітряний простір Росії на малій висоті.

У соцмережах з’явилися кілька відео, на яких поряд із місцем пожежі видно два вертольоти. Українська влада факту атаки не підтверджувала.

Фото: Радіо Свобода

“Роснєфть”, якій належить база, повідомила, що її персонал було евакуйовано, а жертв та постраждалих немає.

За повідомленням російських ЗМІ, у Бєлгороді, крім нафтобази, постраждала друкарня.

“О 5:30 ранку було чути вибух. Потім зателефонував власник і повідомив про авіаудар та пошкодження в будівлі. В офісі отвори від уламків. А на території друкарні лежить болванка від ракети” – цитує Интерфакс директорку друкарні Юлію Богатирьову.

Через події у Бєлгороді силові служби у сусідній Курській області перейшли в режим підвищеної готовності через події у Білгороді, передає ТАСС.

Зауважимо, що ввечері 29 березня біля російського міста Бєлгород було чутно серію вибухів. За повідомленнями у соціальних мережах, вибухали боєприпаси на складі.

Віцепрем’єр України Ірина Верещук, коментуючи ситуацію, зазначила, що в Бєлгороді сталася самовільна детонація боєприпасів. “Це є прикладом типового для росіян нехтування технікою безпеки та масового використання небезпечних боєприпасів часів Другої світової війни”, – наголосила українська урядовиця.

Нагадаємо, вранці 22 березня у Росії на приватній нафтобазі спалахнуло одразу сім бензовозів. Пожежа виникла на нафтобазі “Лукойлу”під Нижнім Новгородом. // LB.ua

You may also like...