У Варшаві невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю у помешкання українських заробітчан

У Варшаві в ніч на 13 липня невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю в квартиру, де проживають українські заробітчани, а в під’їзді залишили на стінах образливі написи. Посольство України вимагає притягнути винних до відповідальності.

Про інцидент повідомив польський Центр моніторингу проявів расизму і ксенофобії, повідомляє Громадське.

Napis przy mieszkaniu zajmowanym przez Ukraińców

У зазначеному помешканні живуть українці, які працюють на будівництві варшавського метро. Вони відреагували на напад листом, який опублікував центр.

https://www.facebook.com/osrodek.monitorowania/posts/1011999842308482

«Поляки будують за кордоном, а ми разом із турками будуємо для вас станцію метро. Ми приїхали «по хліб» і не хочемо отримати його безкоштовно. Ми важко працюємо на глибині 25 метрів під землею, аби заробити гроші. Ми робимо Польщу багатшою не тільки своєю працею, а й сплачуючи податки, з яких польська держава зокрема фінансує лікарні, школи та виплачує пенсії», — йдеться у зверненні.

За даними місцевої поліції, внаслідок інциденту ніхто не постраждав, напад розслідують працівники оперативного та кримінального відділів.

На цей інцидент відреагувало посольство України в Польщі.

«Однозначно засуджуємо ганебний і небезпечний вчинок проти громадян України, які легально працевлаштовані на будівництві метро у Варшаві і сумлінно роблять добру справу для мешканців столиці Польщі», — йдеться в заяві диппредставництва.

Посольство закликало правоохоронців знайти винних та притягнути їх до відповідальності.

Також дипломати порадили українцям у разі потрапляння в надзвичайні ситуації звертатися до посольства або консульств у Польщі.

«У цьому конкретному випадку консульський відділ Посольства досі не отримав жодного звернення від потерпілих громадян України», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, за останні 5 років кількість українців у Польщі зросла в п’ять разів.

You may also like...