Що вони собі насудили: голова Галицького районного суду м. Львова Волоско Ірина Романівна

Продовжуємо розповідати про суддів зі Львова та Львівської області, досліджуючи їхні статки. Знайомтесь – Волоско Ірина Романівна, голова Галицького районного суду м. Львова. Загальний стаж роботи суддею – 25 років. Свою суддівську кар’єру Ірина Романівна розпочала в 1991 році на посаді судді Червоноармійського районного народного суду м. Львова.

У 2001 році пані Волоско була призначена на посаду судді Личаківського районного суду м. Львова безстроково.

Пропрацювавши в різних районних судах Львова, в 2013 році Ірина Романівна була переведена до Галицького районного суду. У тому ж 2013 році Вища рада юстиції призначає пані Волоско вже головою даного суду, а в 2014 та 2015 році колектив Галицького районного суду переобирає Ірину Романівну на посаду голови.

Аналізуючи декларації пані Волоско за 20132014 та 2015 роки, ми бачимо, що основним доходом пані Волоско та її родини за цей час була заробітна плата, при цьому практично кожного року Ірина Романівна та члени її родини отримували і матеріальну допомогу.

Якого ж майна вдалося нажити пані Волоско за 25 років роботи виключно в галузі судочинства?

Виявляється, що володіє Ірина Романівна чималим будинком на 357м² у передмісті Львова.

Ця інформація підтверджується як декларацією пані Волоско, так і державним реєстром майнових прав.

Ось фото та відео цього будиночка:

Навіть офіційна вартість цього майна, зазначена в реєстрі станом на 2006р., склала 2 055 023 грн., що дорівнювало, на той час, заробітній платі судді районого суду за десятки років. Сьогодні ж ціна нерухомості в цьому районі починається від 550$/м², тобто вартість подібного будинку площею 357м² стартує від 196тис.$ або понад 5млн.грн.

Окрім вище згаданого будиночка, у спільній приватній власності судді та її чоловіка знаходиться ще й новий житловий котедж загальною площею 163,3м². Котедж розташований поблизу їх основного будинку.

Про 1/2 даного котеджу пані Ірина згадує у своїх деклараціях, як про "інше нерухоме майно".

Підставою виникнення права власності слугувало рішення  від 30.03.2011р. Пустомитівського районного суду Львівської області. З цього рішення нам стало відомо, що даний котедж обійшовся сім’ї Волоско у 496.480,00 грн. Саме на таку суму ними було придбано 145 облігацій номінальною вартістю 2000,00 грн. До речі, актуальна ціна такого котеджу зараз понад 75.000$ або майже 2млн.грн.

З декларації також бачимо, що у власності чи на іншому праві користування родини є ще один будинок на 105,9м². Однак, ми не знайшли жодних відомостей стосовно цієї нерухомості в державному майновому реєстрі.

Так само в майновому реєстрі відсутні дані щодо задекларованих Іриною Волоско земельних ділянок площею 15 та 9 соток, а також  земельна ділянка площею 10 соток, які Ірина Романівна декларує як майно родини.

Має пані Волоско та родина також недешевий автопарк. Так, згідно з декларацією, пані Волоско користується автомобілем Mercedes-Benz ML 350 2005 р.в., ціна якого на сьогодні стартує від 16 тис.$ або 400 тис.грн. У декларації ж членів сім’ї зазначена Toyota Camry 2007 р.в., вартістю від 14 тис.$ або 350тис.грн.

Проте, інформація в єдиному державному реєстрі МВС стосовно зареєстрованих на фізичну особу Волоско Ірину Романівну відсутня.

А от на чоловіка пані Ірини, Волоско Олега Тадейовича, дійсно зареєстровано автомобіль Toyota Camry, от тільки реєстрацію цей автомобіль, за даними витягу, пройшов лише у червні 2016р.

Враховуючи, що в декларації 2013 року, де вже зазначається автомобіль пані Волоско Mercedes-Benz ML 350, відсутня інформація щодо витрат на оренду рухомого чи нерухомого майна, можемо припустити, що інформація про даний автомобіль тимчасово відсутня в реєстрі МВС або Ірина Романівна використовує його за довіреністю, не сплачуючи офіційної оренди.

Дана інформація буде нами офіційно передана до Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції. PROSUD

Розслідування «PROSUD»

You may also like...