Хроника нападений на журналистов в Украине на 19 февраля

Вчера утром в киевской больнице скорой помощи скончался корреспондент отдела «Киев» газеты «Вести» Вячеслав Веремий Накануне поздним вечером «титушки» выстрелили ему в грудь. Врачи несколько часов боролись его за жизнь, однако он умер на операционном столе. Во время столкновений в  Киеве пострадали уже более 20 журналистов. Хорника нападений…

Видання «Телекритика» продовжує збирати дані про постраждалих журналістів і перешкоди, яких зазнають медіа під час висвітлення подій у Києві.

23:10

Російський телеканал «Звезда» заявив, що 18 лютого його знімальна група була обстріляна в центрі Києва групою прихильників опозиційних сил. Інцидент стався вдень на розі вулиць Шовковична та Інститутської під час зйомок репортажу для випуску новин, коли «радикали спробували захопити одну з адміністративних будівель», повідомляють на каналі. Кілька гумових куль потрапили в оператора телеканалу «Звезда» В’ячеслава Амелютіна і звукооператора Валентина Гвоздєва. Під ногами в кореспондента Максима Гриценка розірвалася граната зі сльозогінним газом. На щастя, ніхто з членів знімальної групи не постраждав.

21:00

Міжнародна місія журналістської солідарності, що 19 лютого розпочала роботу в Києві, рішуче засудила насильство, яке сьогодні обірвало життя кореспондента газети «Вести» В’ячеслава Веремія та внаслідок якого постраждали щонайменше 27 журналістів. Місія закликала українську владу провести негайне незалежне і прозоре розслідування та притягнути винних до відповідальності.

«Понад 167 журналістів постраждали від початку політичної кризи в Україні наприкінці листопада 2013-го. Багато з цих журналістів зазнали навмисних нападів і жоден із цих випадків не був розслідуваний. Цей стан безкарності є неприйнятним і призводить до більшого насильства, – заявляють члени місії. – Ми закликаємо всі сторони полегшити деескалацію ситуації та виявити повагу до роботи і фізичної недоторканності представників медіа, і ми нагадуємо українській владі про її відповідальність за гарантування безпеки журналістів. Ми закликаємо міжнародну спільноту використати всі можливі важелі, щоб полегшити ці цілі».

Також Міжнародна місія журналістської солідарності дуже стурбована випадками цензури – такими як блокування мовлення 5-го каналу по всій країні 18 лютого.

Міжнародна місія журналістської солідарності включає представників Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки України, Української асоціації видавців періодичної преси, Європейської та Міжнародної федерацій журналістів (EFJ/IFJ), організацій «Міжнародна підтримка медіа» (IMS), «Відкрите суспільство», WAN/IFRA, «Артикль 19», «Репортери без кордонів» та представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ. Вона працює 19-20 лютого в Києві з метою зібрати з перших рук інформацію про поточні порушення свободи медіа в Україні, на знак солідарності з журналістами в небезпеці, а також для координації подальших дій.

20:30

Телеканал ICTV вирішив переформатувати ефір 20 лютого. З ефіру знімуть розважальні програми, випустять додатковий випуск новин, а о 22.40 вийде спецвипуск програми «Свобода слова».

19:40

Постраждалі 18 лютого від нападів силовиків і «тітушок» три знімальні групи 5-го каналу зняли побої та написали заяви в міліцію. Про це в інтерв’ю «Відеотеці» повідомив шеф-редактор 5-го каналу Володимир Мжельський.

«У нас за один вчорашній день три групи потрапили під побої. Є переломи. У нас три камери вийшли з ладу, одну з яких правоохоронці взагалі забрали, і ми не знаємо, де вона є. На всі ці випадки у нас написані заяви і подані у міліцію», – говорить Володимир Мжельський.

Крім цього, за словами пана Мжельського, каналу довелось евакуювати дві свої ПТС-ки з урядового кварталу – з вулиці Грушевського та з вулиці Інститутської. Причому одну з них – за допомогою міліції. У цій ПТС протягом тривалого часу рятувались від «тітушок» дві знімальні групи та весь технічний персонал.

В інтерв’ю кореспонденту «ВідеоТеКи» шеф-редактор 5-го також розповів, чому 18 лютого ввечері декілька разів канал зникав з ефіру, а також пояснив, як влада власними руками творить Першому інформаційному репутацію опозиційного ЗМІ.

 

19:20

Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ), Комісія з журналістської етики (КЖЕ) як професійні журналістські організації заявили, що вся відповідальність за жертви серед журналістів, які виконують свій професійний обов’язок, висвітлюючи протестні події на вулицях і реалізуючи гарантоване Конституцією України право громадян на інформацію, покладається на владу України.

На їхню думку, влада повинна забезпечити, щоб надмірне застосування сили та вогнепальної зброї співробітниками правоохоронних органів каралося відповідно до кримінального законодавства.

За переконанням НСЖУ, НМПУ і КЖЕ, правоохоронці також мають нести відповідальність за те, що вони проявляють бездіяльність і не зупиняють силовиків, які використовують зброю. Щоб була змога притягнути правоохоронців до відповідальності, вони повинні носити на одязі й шоломах опізнавальні знаки, наприклад, таблички з особистим номером чи іменем.

«Всіма цими зобов’язаннями влада знехтувала або відверто їх порушує. Співробітники правоохоронних органів застосовують силу до журналістів, не захищають журналістів від проявів насильства з боку незаконних бандформувань, так званих «тітушок», а навпаки, сприяють діяльності бандитів, надаючи їм свій захист. Влада не проводить належне ефективне розслідування фактів нападу на журналістів з боку «тітушок» і силовиків. Таким чином, виключно влада відповідальна за вбивство, каліцтва, шкоду для здоров’я, пошкодження професійної техніки журналістів», – підкреслюється у заяві медіаорганізацій.

НСЖУ, НМПУ і КЖЕ закликали міжнародні інституції та міжнародні журналістські організації взяти їхню спільну заяву до уваги під час оцінки подій в Україні та максимально сприяти припиненню силового сценарію в Україні і притягненню винних осіб до відповідальності.

19:10

Телеканал СТБ з 19 лютого переформатував ефір, збільшивши на невизначений термін інформаційне мовлення та прибравши розважальні програми.

18:50

Газета «Вести» оголосила винагороду в 500 тис. гривень за інформацію про вбивць кореспондента відділу «Київ» цього видання В’ячеслава Веремія. «За фактом вбивства В’ячеслава вже порушено кримінальну справу і ми будемо всіма доступними нам методами контролювати хід розслідування і домагатися, щоб вбивці були знайдені і покарані», – завив головний редактор і видавець газети «Вести» Ігор Гужва.

Водночас, як повідомив пан Гужва в інтерв’ю «ВідеоТеці»,  редакція газети розпочала власне розслідування трагедії. На думку головреда, В’ячеслав Веремій міг проводити зйомку, і на нього могли напасти тітушки.

У зв’язку і власним розслідуванням газета «Вести» оголошує нагороду в 500 000 гривень за інформацію, підтверджену вагомими доказами, про особи вбивць В’ячеслава Веремія (ім’я, прізвище, місцезнаходження), яка дозволить знайти злочинця і притягнути його до кримінальної відповідальності.

«Винагорода виплачується після підтвердження даної інформації вироком суду, що набрав законної сили. Відомості просимо висилати на адресу [email protected]. Анонімні повідомлення не приймаються. Конфіденційність джерела гарантується», – йдеться у повідомленні редакції газети «Вести».

18:40

Увечері 19 лютого головний редактор газети «Суббота-плюс», громадський активіст Богдан Василенко вийшов з будівлі Орджонікідзевського райвідділу міліції, куди був доставлений вдень, і вирушив до суду. Йому інкримінують організацію несанкціонованих мітингів і злісну непокору міліції під час акції протесту в Запоріжжі 15 лютого. За цими двома статтями пана Василенка будуть судити в Орджонікідзевському райсуді Запоріжжя.

18:20

19 лютого в Харкові під час зйомок силовиків побили оператора телеканалу СТБ Олександра Бринзу. Про це повідомила в коментарі «Телекритиці» редактор СТБ Ірина Федорів. За її словами, пораненому спочатку не дозволяли надати медичну допомогу, але потім все ж вдалося його відбити і відправити на машині «швидкої допомоги».

У випуску програми «Вікна-новини» о 18.00 ведуча повідомила, що Олександр потрапив в оточення силовиків, які намагалися нетралізувати ультрас. Він отримав травми, йому пошкодили камеру. Ведуча закликала дати можливість надати оператору медичну допомогу.

18:00

Сьогодні, 19 лютого, невідомі замінували будівлю редакції видання «Новости Краматорска» (Краматорськ, Донецька обл.), у прес-центрі якого мало розпочатися засідання Народної Ради міста. Заступник головного редактора «Новостей Краматорска» Андрій Романенко повідомив, що всі, хто знаходились у будинок редакції, довелось евакуюватись.

17:40

19 лютого під час розгону мирного протесту в Одесі постраждали кілька знімальних груп, а також телевізійна техніка 5-го каналу, «Інтера», «Града», Нового каналу. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook журналіст і блогер «Телекритики» Зоя Казанжи.

За її словами, під час інциденту розбито декілька телевізійних камер. «Тітушки спеціально розбивали камери і цілеспрямовано били журналістів! Постраждали знімальні групи 5-го каналу, "Інтера", "ГРАДа",  у них розбиті камери. Зламано палець у оператора "Інтера". Сильний удар по нозі отримав оператор Нового каналу», – пише вона.

17:25

У зв’язку із ситуацією в країні із сьогоднішнього дня, 19 лютого, канал «Інтер» зняв з ефіру розважальні програми та збільшив обсяги інформаційного мовлення включно по п’ятницю, 21 лютого. Про подальші зміни в програмуванні канал повідомлятиме додатково.

17:20

Головний юрисконсульт Національної спілки журналістів України (НСЖУ), президент Асоціації медіаюристів України Тетяна Котюжинська під час засідання Міжнародної місії солідарності 19 лютого завила, що за останні кілька місяців, відколи в Україні розпочалися протестні акції, постраждала більша кількість журналістів, аніж у будь-якому збройному конфлікті у світі.

За словами Тетяни Котюжинської, за останній час зазнали уражень і нападів настільки багато журналістів, що до списків постраждалих включають лише тих, хто має поранення та змушений був звертатися до лікарів. Тому медіаорганзація вирішила поділити постраждалих журналістів на кілька категорій: тих, хто постраждав безпосередньо від рук правоохоронців випадково, тих, кого силовики били прицільно, тих, хто постраждав від рук радикально налаштованих елементів, та тих, в кого пошкоджено техніку.

Пані Котюжинська повідомила членам Міжнародної місії солідарності, що хоча законодавством України передбачено відкриття проваджень за повідомленням у ЗМІ, але із 200 таких випадків відкрито всього 30 справ.

17:15

Родині журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія, якого 19 лютого застрелили невідомі в центрі Києва, потрібна допомога. Без годувальника залишилися дружина Світлана і 4-річний син Максим. Колеги В’ячеслава Веремія просять усіх небайдужих допомогти сім’ї журналіста.

Номер картки «ПриватБанку» вдови загиблого Світлани Кирилаш:

Одержувач: ПАТ КБ ПриватБанк

Код отримувача (ЄДРПОУ , ЄДРПОУ): 14360570

Код банку отримувача (МФО): 305299

Рахунок одержувача: 29244825509100

Призначення платежу: благодійний внесок для Кирилаш Світлани Юріївни, № карти 5168 7572 5015 4889, ІНН 3042614681.

17:10

Громадський журналістський рух «Стоп цензурі!» закликав іноземних журналістів дуже зважено подавати інформацію про події в Україні та уникати штампів російської пропагандистської війни, а також постійно порушувати тему запровадження санкцій до українських високопосадовців. 

16:55

19 лютого в Одесі на журналіста інтернет-видання «Думская» Сергія Діброва напали невідомі чоловіки в масках та шоломах і бітою вибили з рук телефон, з якого він вів пряму трансляцію. За словами журналіста, він вів пряму трансляцію мирного мітингу «Досить стріляти», організованого місцевими активістами Євромайдану біля будівлі Одеської облдержадміністрації. «Я знімав на телефон, вів пряму трансляцію. Чоловікам в шоломах та масках це не сподобалося…Ударом біти вони вибили в мене з рук телефон», – розповів Сергій Дібров і додав, що з ним усе гаразд.

16:45

Телеканал «Україна» вирішив збільшити втричі хронометраж інформаційної програми «События» о 19:00. Хронометраж випуску заплановано від 60 хвилин і він буде повністю присвячений сьогоднішнім подіям і глибокій політичній кризі в країні.

16:30

Стало відомо, що 18 лютого на в’їзді до Києва, біля посту ДАІ Березань, двоє зброєних співробітників ДАІ зупинили автомобіль журналіста і активіста «Дорожнього контролю»  Івана Довбія і погрожували  йому. Журналіст стверджує, що співробітники ДАІ без причини зупинили його автомобіль.

Співробітник ДАІ наказав журналісту виходити з автомобіля і пересмикнув затвор автомата Калашникова, направивши дуло просто на нього.

Відео інциденту, що стався 18 лютого приблизно о 17.20, «Дорожній контроль» виклав на YouTube.

 

 

«Все закінчилося позитивно. Даїшник з автоматом пішов у будку писати рапорт, водій написав заяву про злочин. Ніяких протоколів на водія складено не було, обшук багажника не проводився», – йдеться в кінці відео.

16:00

Головний редактор газети «Вести» Ігор Гужва прокоментував «Відеотеці» вбивство журналіста газети В’ячеслава Веремія.

 

15:50

Стало відомо, що вчора, 18 лютого, в центрі Києва було поранено журналіста-фрілансера Олександра Ратушняка. Інцидент стався близько 16:00. За словами журналіста, він був одягнений у помаранчевий жилет з написом «Преса» і стояв біля готелю «Хрещатик» на зупинці. Раптом пролунав постріл, у ногу журналіста влучила куля, яка пройшла навиліт.

Олександр Ратушняк не може точно сказати, з якого точно боку пролунав постріл. За його словами, першу допомогу йому надали в Українському домі, але згодом звідти евакуювали. Постраждалий у задовільному стані.

15:30

Стало відомо, що вчора, 18 лютого, у Києві на розі вулиці Шовковичної та Інститутської під час сутичок мітингувальників та силовиків постраждали журналісти Associated Press Єфрем Лукацький і Юрій Уваров.

Фотокореспондент Associated Press Єфрем Лукацький отримав поранення у пах від осколків світлошумової гранати. «Мене посікло осколками на розі Шовковичної та Інтистутської. Світлошумова граната летіла з боку "Беркута". Але я добре екіпірований», – повідомив він ІМІ.

У той самий день постраждав оператор Associated Press Юрій Уваров, якому гумова куля влучила під око. Оператор Associated Press Дмитро Власов повідомив, що наразі з колегою все гаразд.

У Юрія Уварова влучила гумова куля 

15:20

Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала українську владу гарантувати безпеку журналістам. Таку заяву вона зробила у зв’язку із вбивством журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія. «Я була дуже засмучена дізнатися, що Веремій був убитий цієї ночі. Я висловлюю щирі співчуття його родині та колегам, – сказала Дуня Міятович. – Смерть Веремія є найгіршим актом насилля щодо працівників медіа із часу початку протестів у грудні. Журналістська безпека має гарантуватися, особливо під час потрясінь».

«Тут не може бути відмовок від негайних дій. Я повторюю мій заклик до влади утриматися від атак на представників медіа та забезпечити журналістам безпеку. Здоровий глузд та совість повинні переважити. Медіа – не терористи і не на них лежить вина за наявну кризу»,  – сказала представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

15:15

В ефірі Першого національного триває марафон «Відкрита студія», який вони роблять спільно з каналом Business. Наразі трансляція йде зі студії каналу Business, веде його ведуча цього каналу Еліна Бекетова. Таким чином на приватному каналі Business і на державному Першому національному – однакова картинка.

У коментарі «Телекритиці» т.в.о. гендиректора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександр Пантелеймонов зазначив, що Перший національний не вперше робить спільний марафон з іншими каналами.

Зокрема, раніше журналісти Першого робили марафони спільно з каналами Business і «Рада». Але, як він зазначив, цього тижня на каналі «Рада» парламентський тиждень, то вони не в змозі долучитися. «Ми будемо транслювати зі своєї студії завтра, бо сьогодні у нас багато трансляції спортивних змагань з олімпійського Сочі. А завтра ми будемо транслювати і змагання, і марафон», – сказав Олександр Пантелеймонов.

Учора, 18 лютого, увечері парламентський канал «Рада» і приватний канал Business давали однакову картинку.

14:30

У зв’язку із загостренням протестної ситуації в країні та збільшенням кількості жертв «1+1» зняв з ефіру гумористичні проекти, натомість збільшує кількість інформаційного мовлення до кінця тижня.

14:25

Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка України вимагають від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення негайних пояснень зникнення з ефіру 5-го каналу, що відбулося увечері 18 лютого, а також вжиття всіх необхідних заходів, аби було проведене незалежне та справедливе розслідування цього випадку. Блокування роботи каналу НСЖУ та НМПУ розцінюють як намір знищити свободу слова в Україні. «Ми бачимо, що влада цілеспрямовано намагається придушити будь-яке незалежне мовлення і перетворити ЗМІ на засоби пропаганди», – йдеться в заяві медійних організацій.

14:20

Активісти захопили будівлю Нацради і Держкомтелерадіо. У будинок на розі Хрещатика і Прорізної, у якому розміщуються два державні органи – Національна рада з питань телебачення і радіомовлення і Державний комітет телебачення і радіомовлення – увійшли активісти Майдану з метою використання частини приміщень для розміщення протестувальників. Вони зайняли всі поверхи, однак користуються лише коридорами і туалетами, а до кабінетів обіцяють не заходити.

Національна рада звертається до керівників телерадіоорганізацій з проханням утриматись від направлення на її адресу заяв та інших документів у зв’язку з неможливістю гарантувати їх отримання та належне зберігання.

14:15

Журналісти музичного телеканалу O-TV на ранковій нараді 19 лютого вирішили, що не будуть залишатися осторонь від подій громадського протистояння, якій відбувається в столиці України. Відтепер щодня журналісти O-TV готуватимуть короткі новинні випуски, щоб повідомляти глядачам про протистояння в Києві. Оскільки канал цілодобовий, новини будуть актуальними.

13:30

Міжнародна Місія журналістської солідарності, що розпочала роботу 19 лютого у Києві, вражена подіями, які відбуваються в Києві, та умовами роботи журналістів. У складі Місії під керівництвом президента Європейської федерації журналістів Могенса Бліхе-Б’єррегарда прибули представники міжнародних медіа-організацій. «В Україну представники Місії прилетіли 18 лютого, відразу опинившись у центрі подій. Як відзначили іноземні гості, ніч, яку вони провели в готелі "Козацький" була сповнена емоцій і тривоги. Зважаючи на події в центрі столиці, програма візиту Місії коригується, зокрема, скасовано зустріч у Комітеті з питань свободи слова та інформації Верховної Ради», – повідомляє Національна спілка журналістів України.  

13:15

Головного редактора запорізької газети «Суббота-плюс» Богдана Василенка, який є активістом запорізького Євромайдану, затримала міліція. Наразі його везуть до Орджонікідзевського райвідділу запорізької міліції. Міліціонери кажуть, що затримали пана Василенка для складання адмінпротоколу. Йому інкримінують незаконну організацію мітингів 15 і 18 лютого. Сам пан Василенко вважає затримання незаконним.

12:30

У сюжеті випуску ТСН на каналі «1+1» було оприлюднено відео, на якому видно, як група невідомих, скожих на «тітушків» бандитів, у масках жорстоко б’є журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія. 

«До рук журналістів ТСН потрапило ексклюзивне відео жорстокого побиття журналіста "Вестей" В’ячеслава Веремія невідомими у масках. На відео видно, як Веремій лежить на підлозі, а навколо невідомі з бітами та зброєю його б’ють. У побитті журналіста брало участь щонайменше п’ятеро осіб. Судячи з їхнього одягу, це були "титушки". Веремію вдалося вирватися з-під палиць невідомих, проте йому почали стріляти вслід і прострелили груди», – йдеться у сюжеті ТСН. 

Відео начебто випадково зняли свідки події.

 

12:20

Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження за фактом вбивства журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія. «Кримінальне провадження розпочато за ст. 115 Кримінального кодексу («умисне вбивство»)», – заявили в прес-службі ГУ МВС України в Києві.

12:00

У ніч на 19 лютого на Майдані Незалежності у Києві постраждав кореспондент телеканалу «Україна» Ігор Кримов. Унього в ногах розірвалась світлошумова граната, яку кинули беркутівці. Ігор Кримав має поранення ніг. Медики надали йому допомогу.

Медики надають допомогу пораненому журналісту Ігорю Кримову

10:50

Народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов вважає, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення мала б відключити мовлення телеканалів, які транслювали заклики радикальних сил. Таку думку він висловив в ефірі телеканалу «Рада».

10:00

Польські телеканали ведуть безперервний марафон про події в Україні. У режим марафону польські телеканали перейшли ще 18 лютого увечері. Прямі трансляції з майдану ведуть польські сайти.

8:30

Станом на ранок 19 лютого 5 канал відновив трансляцію на супутнику і в кабельних мережах. Ведуча Яна Конотоп у прямому ефірі о 10.00 зазначила, що їхній сигнал, в тому числі і з ПТС, продовжують глушити.

Раніше вночі Канал надзвичайних новин «ЧП.Інфо», який є у 280 кабельних мережах, почав транслювати 5 канал.

Нагадаємо, увечері 18 лютого 5 канал, який транслює наживо події в Києві, відключили по всій Україні. Сайт 5-го каналу також не працює.

7:15

Стало відомо, що 18 лютого в Маріїнському парку «тітушки» побили фотокора видання From-UA Віктора Гаценка. За словами журналіста, правоохоронці бачили, що його б’ють, проте не відреагували на інцидент.

«Мене взяли в кільце та шарпали проплачені міліцією бики з Маріїнінського парку. Ментура стоїть поруч і нічого не робить, щоб захистити мене, журналіста», – пише постраждалий журналіст.

Інцидент, що трапився з паном Гаценком зафіксував фотограф Ярослав Боголей. На фото видно, що журналіст був у жилеті «Преса».

«Головорізи прикривають кільце щитами, щоб не було видно, як мене б’ють. Били кулаками і ногами…», – прокоментував фотографії пан Гаценко.

Як розповів журналіст, йому розбили губу, у нього болить ліва частина шиї. Також «тітушки» зірвали з нього посвідчення журналіста, розірвали ремінь шкіряної сумки та викрали із редакційної відеокамери карту пам’яті.

7:00

19 лютого розпочалося зі звістки про першу смерть журналіста під час масових протестів, що тривають у Києві три місяці. Рано вранці 19 лютого у київській лікарні швидкої допомоги помер кореспондент відділу «Київ» газети «Вести» В’ячеслав Веремій. Про це повідомив сайт газети «Вести».

Як повідомляє редакція, пізно ввечері 18 лютого на перехресті Володимирської та Великої Житомирської, навпроти ресторану «Чорне порося» невідомі чоловіки з бітами і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках напали на В’ячеслава Веремія та ІТ- фахівця «Вестей» Олексія Лимаренка.

Співробітники «Вестей» поверталися з роботи на таксі. Коли автомобіль зупинився на світлофорі, з підворіття вибігли чоловіки, почали розгойдувати і закидати машину «коктейлями Молотова». Таксиста, В’ячеслава та Олексія вони витягли з авто і жорстоко побили. Водій отримав серйозні травми ноги. Олексію спотворили обличчя. Їм була надана перша медична допомога.

В’ячеслав отримав кульове поранення в груди. «Лікарі кілька годин боролися за життя Слави, однак він помер на операційному столі», – пише редакція «Вестей». Смерть настала через втрату крові і поранення, не сумісні з життям.

Редакція звертається до всіх свідків того, що сталося з проханням повідомити інформацію, яка допоможе знайти злочинців. Контактна електронна адреса: [email protected].

18 лютого В’ячеслав Веремій вийшов на роботу після тривалого лікарняного. Місяць тому, 20 січня, під час штурму на Грушевського В’ячеслав Веремій отримав травму ока – тоді він частково втратив зір. Під час перебування у лікарні він дав інтерв’ю польському телеканалу, у якому розповідав про численні травми очей, які отримують журналісти.

В’ячеслав Веремій працював у газеті «Вести», він був провідним журналістом видання, готував публікації на гострі соціальні теми, проводив розслідування, писав репортажі з Євромайдану. Загиблий працював також у виданнях «Обозреватель» і «Газете по-киевски». У нього залишилися дружина і маленький син.

 Хроніку 18 лютого дивіться тут.

You may also like...