Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Що зробити вже зараз, щоб бути готовими до зими

Що зробити вже зараз, щоб бути готовими до зими
Що зробити вже зараз, щоб бути готовими до зими

Холодний вересень ще раз нагадав нам, що холоди близько і настануть, можливо, раніше, ніж ми очікуємо. Насправді ніхто не знає, що нас чекає зимою, як ми будемо її зимувати та яку температуру очікувати на вулиці й у будинках. Потрібно готуватися. Нам треба скласти такий імпровізований тривожний рюкзак, але тривожний саме через тепло.

Насамперед потрібно змоделювати ситуацію, що може статися взимку.

  1. Буде не досить тепло у квартирі чи будинку.
  2. Не буде опалення взагалі або будуть значні перебої.
  3. Не буде електрики.
  4. Не буде опалення, води й електрики.

Отже, найголовніше – знати, що робити в таких випадках та мати все необхідне. Адже коли в нас не пропрацьовані сценарії, ми діємо дуже хаотично або панікуємо. А коли маємо необхідне та знаємо, що робити, то стає зрозуміліше.

? Підготування дому

? Для тих, у кого приватний будинок 

1. Генератор працює переважно на бензині чи дизпаливі, і їх треба постійно десь брати.

2. Якщо проблема з електрикою буде тривалою, то генератор вам не допоможе. Це розв’язання проблеми лише на деякий час. Плюс він не зможе давати вам тепло, і опалювальні електричні прилади не зможуть довго від нього працювати. Радше генератор для малих побутових потреб.

3. Подумайте, де буде розміщений генератор. Памʼятайте, що він досить шумний та викидає вихлопні гази, які є отруйними. Тому його не можна тримати в закритих приміщеннях.

Важливо! Майте варіант евакуації на випадок, якщо все буде погано. Це має бути місце, де точно буде тепло. Приватний будинок, де є котел чи піч та достатня кількість палива. Так само подумайте, як туди доїхати.

? Ночівля та перебування в оселі

? Їжа

? Гігієна

? Що ще потрібно мати

? Лайфхаки

Усім затишної зими!

Джерело: Інститут масової інформації

Exit mobile version