Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Криминальная хроника Украины на 03.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 600 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 736 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 23 пограбування та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб. У правопорушників вилучено п’ять обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 332 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи, в яких вилучено 6,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 013 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 42 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких три особи загинуло та 47 – травмовано.

У Білозерському районі Херсонської області 30 січня в приміщенні літньої кухні на території домогосподарства 56-річної безробітної місцевої жительки було знайдено мертвими з травмою голови господарку та з ножовими пораненнями її співмешканця – 48-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 24-річного раніше судимого чоловіка без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 22 січня в зазначеному приміщені вбив потерпілих під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Мукачевому Закарпатської області 29 січня 50-річний безробітний місцевий житель пострілом із вогнепальної зброї поранив у ногу 34-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали підозрюваного. Попередньо встановлено, що він удень 29 січня на території власної дачної ділянки пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці завдав згадане поранення потерпілому, який проник на зазначену ділянку з метою крадіжки.

У місті Дніпропетровську 31 січня до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий й зробив неправдиве повідомлення про закладення вибухівки в приміщенні вокзалу залізничної станції Дніпропетровськ-Головний. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 31-річний безробітний місцевий житель. Підозрюваного затримано.

У місті Севастополі 30 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він у період з травня по жовтень минулого року, перебуваючи на посаді адміністратора відкритого акціонерного товариства, зловживаючи службовим становищем, привласнив понад 416 тис. гривень. За цим фактом слідчим відділом міліції було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Під час розслідування кримінальної справи встановлено, що підозрюваний цей злочин скоїв спільно з 38-річною адміністратором вказаного товариства громадянкою сусідньої держави. Підозрювану затримано.

У місті Красному Лучі Луганської області працівники міліції затримали 28-річного безробітного раніше суди місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 300 грамів вибухівки.

У місті Харкові працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 1,2 кілограма марихуани.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову ліквідаційної ради колективного сільськогосподарського підприємства, котрий вимагав та отримав 300 тисяч гривень хабара від жителя вказаного міста за сприяння у виділенні йому земельної ділянки площею один гектар у межах згаданого міста. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відокремленого підприємства державного підприємства, котрі впродовж 2008 – 2009 років вносили неправдиві відомості до документів первинної та статистичної звітності, де завищували обсяги видобутого вугілля. Унаслідок цього зазначеному підприємству було безпідставно виділено 3,5 млн гривень державної підтримки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову сільської ради та приватного підприємця, котрі вимагали та отримали 15 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння у виділенні йому земельної ділянки площею 10 га у межах сільради. Посадовця затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

Exit mobile version