Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Луцьку затримали ще трьох активістів «Патріота України»

У Луцьку міліція затримала трьох членів громадської організації «Патріот України». Про це кореспонденту Тижня повідомив ідеологічний референт організації Олег Однороженко.

«У Луцьку міліція затримала трьох членів нашої організації. Підійшла на вулиці, попросила пред’явити документи і повезла в райвідділ. Зокрема, затримали Володимира Галишина, Олександра Дмитрука та Адрія Ващука», – зазначив Однороженко.

За його словами, один із членів організації повідомив про це телефоном.
 
«Наразі до них їде депутат обласної ради Ігор Гузь і вже від нього дізнаємось деталі цього інциденту. Я думаю, це пов’язано із організацією акції протесту на 16:00, зокрема, і в Луцьку», – додав він.
 
Як повідомлялося, сьогодні організація планує провести акції протесту проти СБУ у Львові, Івано-Франківську, Луцьку, Житомирі, Києві, Вінниці, Чернігові, Харкові, Луганську, Запоріжжі через затримання її членів та звинувачення їх у підготовці теракту.
 
Нагадаємо, в проти ночі на 25 серпня працівники СБУ провели обшук на квартирі у активіста «Патріота України» Сергія Бевза і його дружини Христини.
 
23 серпня нібито за підозрою у підготовці теракту СБУ затримала членів цієї ж організації – депутата Васильківської міської ради Сергія Бевза. Також затримано депутата міськради Ігора Мосійчука, співзасновника спортивного товариства «Соловейко» імені Романа Шухевича Віталія Зателепу, Максима Бойка і Юрія Бондаренка та Олексія Чернечу та Володимира Шпару.
 
23 серпня СБУ порушила кримінальну справу за фактом підготовки до скоєння терористичного акту, публічних закликів до скоєння терактів і незаконного виготовлення вибухового пристрою членами низки екстремістських громадсько-політичних організацій.
СБУ заявляла, що затримані начебто планували здійснити  24 серпня вибух у Києві або передмісті за допомогою саморобного вибухового пристрою. За інформацією прес-центру СБУ, оперативники стверджували, що під час вибуху такого пристрою радіус ураження міг би перевищити 100 м.
 
У Соціал-національній асамблеї, членом якої є «Патріот України», заявили, що в приміщенні офісу була виявлена фальшива листівка, складена провокаторами від імені СНУ, із погрозою фізичної розправи над президентом Віктором Януковичем. До затриманих протягом понад  десяти годин не пускали адвоката.
 
Члени організації вважають своє затримання провокацію влади, яка намагається влаштувати політичні репресії проти їхньої організації. У ніч з 22 на 23 серпня затриманих звільнили.
 
Тиждень

 

Exit mobile version