Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У пенсіонера з Червонограда вилучили два електродетонатори

Під час огляду квартири у місті Червоноград, у якій проживає 54-річний чоловік, пенсіонер, працівники міліції виявили та вилучили три металеві циліндричні стержні з провідниками без маркування, ззовні схожими на електродетонатори.

 Виявлені предмети були скеровані на експертизу. Так, згідно з висновком експертів від 29 серпня 2012 року надані на дослідження предмети циліндричної форми в металевій основі з електропровідниками являються засобами підриву, а саме – електродетонаторами народногосподарського призначення уповільненої дії, виготовлені промисловим способом та відносяться до вибухових пристроїв.

Як зазначив начальник Червоноградського міського відділу міліції Володимир Корчевський, правоохоронці з’ясували, що електродетонатор чоловік знайшов ще півроку назад біля смітників у місті Червоноград. Відтоді він їх просто зберігав без мети застосування.

Зараз працівники міліції з’ясовують, хто виготовив та залишив біля смітників вказані вище небезпечні предмети.

За даним фактом зараз співробітники слідчого відділу Червоноградського міськвідділу міліції порушили кримінальну справу за ознаками частини 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

Exit mobile version