Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Житомирщині затримали грабіжників, які здійснили напад на ювелірну крамницю (фото)

Місцеві «Бонні та Клайд» зі своїми двома друзями серед білого дня вчинили зухвалий розбійний напад на ювелірний салон у Володарську-Волинському. Після короткої погоні правоохоронці затримали два автомобіля з втікачами на автодорозі між населеними пунктами та вилучили в них викрадене.

 

 
Повідомлення про спрацювання «тривожної кнопки» в магазині надійшло до чергової частини близько 16-ї години. На місце події негайно виїхали правоохоронці, де виявили зв’язану мотузкою продавчиню. Жінка розповіла, що двоє молодиків у спортивному одязі, з хустинками на обличчях, увірвалися до крамниці. Погрожуючи пістолетом, зв’язали її та викрали з вітрини декілька лотків із ювелірними виробами.
 
«Як тільки я побачила, що в них приховані обличчя, зрозуміла, що зараз будуть грабувати, тому й встигла натиснути кнопку тривоги», – розповіла смілива жінка. –  «А потім усе відбувалося дуже швидко».
 
Зловмисники вскочили в два легковики та спробували втекти, за ними в погоню кинулися оперативники карного розшуку та працівники ДАІ. На автодорозі, що веде з Володарська-Волинського, затримали один з автомобілів із втікачами, за кермом якого була… дівчина. Інший легковик правоохоронцям вдалося блокувати на автодорозі «Житомир-Коростень».
 
 
«Усі затримані – мешканці м. Коростеня віком від 19 до 25 років, в напрямку цього  міста вони й рухались», – повідомив заступник начальника УМВС – начальник кримінальної міліції Юрій Крошко. – «Поспіхом втікаючи, парубки загубили в магазині пістолет. Згодом під час огляду автомобілів вилучено викрадені коштовності та одяг, в якому вони перебували під час вчинення нападу».
 
Серед речей у салоні однієї з автівок міліціонери виявили також перуку, що, судячи з усього, мала змінити зовнішність дівчини. Сама затримана розповідає жалісливу історію про заплановане весілля:
 
«Нас із моїм нареченим попросив друг, я поїхала. Він вийшов у місті, ми чекали, а потім прийшов із золотом. Я нічого не знаю, в нас весілля призначено», – пояснювала 24-річна затримана.
 
Нині вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу для усіх затриманих. За попередніми даними, дехто з них причетний до інших аналогічних злочинів, учинених на території Житомирщини.
 
Триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.
 
Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України
(за інформацією пре-служби
ДАІ Житомирської області)

 

 

Exit mobile version