Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Цілий арсенал зброї виявили поліцейські Дніпропетровщини на блокпосту (фото)

24 серпня, близько 18 години 30 хвилин, працівники поліції під час несення служби на блокпосту селища Андронівка, спільно з УСБУ та ППОП ГУНП в області, зупинили для перевірки автомобіль «Jeep Grand Cherokee» з польськими номерними знаками. За кермом іномарки перебував 39-річний уродженець Івано-Франківська. Окрім керманича в салоні авто знаходились ще троє пасажирів, мешканці цього ж міста.

Під час візуального огляду автомобілю, в багажному відсіку, правоохоронці виявили та вилучили цілий арсенал зброї, а саме: зброю одноразового застосування РПГ-22, 2534 патрони калібру 7,62 мм до автомату «Калашникова» з різним маркуванням, 240 патронів калібру 9 мм до пістолету «Макарова» та 22 гранатометних постріла ВОГ-17.

 

За словами водія, вказані боєприпаси він знайшов 23 серпня в зоні проведення АТО у лісосмузі на Донеччині та віз для добровільної здачі.

На місце події поліцейські негайно викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала цей факт. Вилучені бойові припаси направлені до НДЕКЦ для проведення дослідження. Останніх та автівку доставлено до Межівського відділення поліції для подальшого розгляду справи.

З якою метою вони зберігали та перевозили виявлені боєприпаси з’ясує слідство. Подія зареєстрована в Журналі Єдиного Обліку.

Наразі вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

 

Відділ управління превентивної діяльності
ГУНП в Дніпропетровській області

Exit mobile version