Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Сумщині депутата обласної ради судитимуть за хабарництво та шахрайство

Прокуратурою Сумської області 25 травня 2018 року затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника відділу Державної екологічної інспекції у Сумській області, який обвинувачується в низці злочинів.

 

Зокрема, вказаний службовець, який також є депутатом Сумської обласної ради, щомісячно вимагав від свого підлеглого данину за не перешкоджання роботі та залишення його на посаді. Затримано обранця прокуратурою спільно з Управлінням Служби безпеки України в Сумській області 22 січня 2018 року безпосередньо після отримання 4 тис грн.

Окрім хабарництва депутату інкриміновано використання підроблених листків непрацездатності з метою уникнення дисциплінарної відповідальності, а також заволодіння бюджетними коштами. Його дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів), ч. 1 ст. 190 (шахрайство) та за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Довідково: депутату загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Сумської області

 

Exit mobile version