Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Нічні гуляння на Хмельнитчині закінчилися трагедією

Трагічним завершенням нічних гулянь у Летичівському районі стала дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинув 20-річний подолянин, а його 16-річний односелець зазнав тяжких тілесних ушкоджень та потрапив до реанімаційного відділення.

22 березня близько першої ночі 21-річний водій автомобіля «ЗІЛ», повертаючись з дискотеки, вирішив підвезти десятьох молодиків прямо в кузові, який не було обладнано закріпленими сидіннями.

У результаті такої необачності на одному з поворотів правий борт кузова відкрився і двоє пасажирів випали на дорогу. Злякавшись, водій вантажівки залишив місце ДТП не надавши допомогу постраждалим, попрямував додому, де і був затриманий працівниками ДАІ.

Самовпевнений молодик, маючи за плечима всього півтора роки водійського стажу, не вперше дозволив собі сісти за кермо у нетверезому стані. Не минуло і 10 днів з того часу, як працівники Летичівського райвідділу міліції стосовно нього склали адміністративний протокол з тієї ж причини та передали справу на розгляд до суду.

Отож, не скоро юнак знову зможе керувати автомобілем, наразі відповідно до ч. 2 ст. 286 ККУ «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами», водію загрожує позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Загалом же у 2009 році на автошляхах Хмельниччини було затримано 2268 осіб, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, та зареєстровано 20 дорожньо-транспортних пригод, скоєних нетверезими водіями.

Дарина Вітмановська, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області
 

Exit mobile version