Експосадовиця Мін’юсту надала до суду довідку про відсутність паспорту РФ із помилками

Експосадовиця Мін’юсту Марина Прилуцька, яка намагається повернути посаду, надала суду довідку з Москви, про те, що вона не громадянка Росії, яка містить граматичні помилки і викликає сумніви щодо справжності.

Про це повідомляє пресслужба Мін’юсту

Справу про поновлення на посаді державної служби України ексчиновниці, що за даними Служби безпеки України добровільно отримала паспорт РФ, повторно розглядає Шостий апеляційний адміністративний суд.

На противагу документам СБУ, адвокати колишньої посадовиці надали суду довідку Головного управління Міністерства внутрішніх справ РФ у місті Москва (Управління з питань міграції), про те, що інформація про наявність у неї громадянства РФ відсутня, а в числі осіб, зареєстрованих на території РФ, вона не значиться.

Як свідчить документ, від направлення адвокатського запиту до отримання відповіді з РФ минуло всього 9 днів.

“Справжність документа з Російської Федерації викликає сумніви і тому, що він містить кілька грубих граматичних помилок. Наприклад, в одному з випадків неправильно застосовано відмінок міста Москва “..по г. Москва” (в той же час у бланку правильно зазначено – “ГУ МВД России по г. Москве”), а слово “значиться” написано з м’яким знаком.

Також наявні й інші ознаки, які свідчать про несправжність документа. Докладно про позицію Міністерства юстиції повідомить наша юридична команда на засіданні суду 19 березня 2024 року.

Запрошуємо представників медіа взяти участь у засіданні”.

 
Передісторія:
  • У липні 2021 року Марина Прилуцька звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Міністерства юстиції України визнання протиправним та скасування наказу про її звільнення з посади у зв`язку із втратою права на державну службу або його обмеження внаслідок встановлення факту наявності у державного службовця громадянства іноземної держави під час проходження державної служби.
  • Рішенням Окружного адміністративного суду Києва від 20.05.2022, залишеним без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 9.11.2022 у задоволенні позову Марині Прилуцькій було повністю відмовлено.
  • Водночас Касаційний адміністративний суд ВС фактично вказав, що фотокопії паспорту РФ, наданої СБУ, та податкового номеру – недостатньо.
  • Згідно з рішенням ВС, Шостий апеляційний адміністративний суд розглядає справу повторно.
  • Міністерство юстиції просило Вищу раду правосуддя притягнути до дисциплінарної відповідальності колегію суддів Верховного суду, які відкрили шлях до повернення на посаду Прилуцькій.

УП

You may also like...