На Волині виявили автомобіль, розшукуваний Інтерполом

Учора, 28 грудня, в селі Струмівка Луцького району в сервісному центрі МВС під час реєстрації 35-річним місцевим жителем автомобіля “Renault” виявили, що інформацію про цей транспортний засіб внесено до банка даних інформаційної системи Міжнародної організації кримінальної поліції – Інтерпол. Автомобіль поліцейські вилучили та помістили на арешт майданчик.

Транспортний засіб перебував на державних номерних знаках Французької Республіки. Слідчі Луцького районного відділення поліції відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 198 Кримінального кодексу України.

Йдеться про придбання, отримання, зберігання чи збут майна одержаного злочинним шляхом. Санкція цієї статті передбачає, зокрема, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Цього ж дня, співробітники сектору реагування патрульної поліції у Ковелі виявили у 32-річного водія автомобіля «Mercedes Sprinter 414» посвідчення водія з явними ознаками підробки. Документ вилучили та направили на проведення експертизи до Волинського науково-дослідного криміналістичного центру МВС.

Слідчі Ковельського відділу поліції за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про використання завідомо підробленого документа. Санкція статті передбачає штраф, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Проводиться досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Волинської області

You may also like...