Невідомі не пускають державну комісію у арештоване «Межигір’я»

Невідомі особи не пускають на територію «Межигір’я» членів міжвідомчої комісії, яка прибула до парку для початку роботи над передачею арештованого майна в управління Національному агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 29 квітня, у державному парку-пам’ятці «Межигір’я» розпочався процес передачі в управління державі активів, на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента Януковича після Революції Гідності», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що міжвідомча комісія у складі представників спеціальної адміністрації парка-пам’ятки «Межигір’я» спільно з Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) за участі представників Фонду державного майна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прибули до парку-пам’ятки, який знаходиться у с. Нові Петрівці Вишгородського р-ну Київської області, і мали розпочати процес передачі арештованого майна.

У той же час невідомі особи заблокували вхід у державний парк-пам’ятку і не допускають членів міжвідомчої комісії на територію, унеможливлюючи її роботу.

У Міндовкілля зауважують, що вказане майно було арештоване в рамках кримінального провадження, досудове розслідування у якому здійснювали детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП. Мова йде про розслідування фактів привласнення експрезидентом майна, що знаходиться на території урочища «Межигір’я». За рішенням суду, арештовані активи передані в управління АРМА.

Перевірка наявності і огляд майна «Межигір’я» є першим етапом процесу передачі в управління державній установі «Парк – пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я» арештованих активів.

«Створення парку-пам’ятки «Межигір’я» передбачено Законом України №3264. Цим же документом Уряду було доручено забезпечити створення спеціальної адміністрації парку-пам’ятки. Наразі таку адміністрацію створено та вона вже оформила земельні ділянки «Межигір’я» у постійне користування. Отже, на сьогодні згідно з усіма документами власником цієї території є держава. Тому наразі важливо здійснити передачу майна до законної адміністрації», – наголосив перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький.

Як повідомлялося, у липні 2023 року Верховна Рада ухвалила закон про створення на території Вишгородського району Київської області парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я» загальною площею 138,5937 гектара за рахунок земель державної власності, що надаються йому в постійне користування.

Передбачається також утворення спеціальної адміністрації у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

You may also like...