Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Провал російської розвідки: керівник Центру протидії дезінформації висловився про наслідки арешту Дурова для Росії

Колаж УНІАН, фото РБК, скріншот

Експерт також впевнений, що арешт Дурова не вплине на роботу Telegram.

Затримання засновника Telegram Павла Дурова у Франції є грандіозним провалом російських спецслужб і може суттєво вплинути на діяльність російської розвідки. Таку думку висловив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

За його словами, російська розвідка використовує Telegram, зокрема у Франції як для поширення  дезінформації, так і для координування виконавців задач російських спецслужб.

“Вся диверсійна діяльність російськими спецслужбами акумулюється через Telegram у Франції. Відповідно у французьких спецслужб є інформація про використання цього сервісу росіянами для такої діяльності”, – зазначив Коваленко.

Тож затримання Дурова, за його словами, прямо вплине на діяльність російських спецслужб зта загалом російську армію.

“Після затримання Дурова є ризик, що Telegram може надати французьким спецслужбам і загалом спецслужбам НАТО і розвідкам інформацію про роботу російських спецслужб в самому Telegram. Плюс Telegram є основним джерелом зв’язку в російській армії і це додатковий ризик для росіян”, – пояснив керівник ЦПД.

Тепер із втратою Дурова у Росії втратили можливості зберігати конфіденційність із використанням Telegram для деструктивних розвідувальних та інших цілей. Крім того, тепер є шанс, що західні спецслужби зможуть домовитись із Дуровим і використовувати цей месенджер проти ворога, зазначає Коваленко.

Експерт також впевнений, що арешт Дурова не вплине на роботу Telegram.

“Навпаки – не виключено що Telegram після цієї історії може стати безпечнішим від російських спецслужб”, – наголосив він. // УНІАН

Exit mobile version