Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Суд скасував рішення Нацагентства якості вищої освіти щодо виявлення плагіату в дисертації Шкарлета

Київський окружний адміністративний суд визнав протиправними та скасував усі рішення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти щодо виявлення академічного плагіату в дисертації колишнього міністра освіти і науки України, першого проректора Національного університету “Чернігівська політехніка” Сергія Шкарлета.

Згідно з рішенням від 10 липня 2024 року № 320/16783/24, Київський окружний адмінсуд задовольнив позов Сергія Шкарлета.

Зокрема, суд постановив визнати протиправним та скасувати рішення Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти від 25 грудня 2023 року про внесення на розгляд Нацагентства подання щодо наявності в дисертації доктора економічних наук Шкарлета “Формування економічної безпеки підприємств засобами активізації їх інноваційного розвитку” фактів академічного плагіату.

Також суд визнав протиправним і скасував рішення Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти від 27 лютого 2024 року про виявлення академічного плагіату в дисертації Шкарлета.

У грудні 2023 року Вінницький окружний адміністративний суд також визнав протиправним і скасував рішення Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти про встановлення в дисертації проректора з навчальної роботи та регіонального розвитку Київського національного університету будівництва та архітектури (КНУБА) Романа Аксельрода “Науково-методологічні засади управління процесами трансформації будівельних підприємств” фактів академічного плагіату. Пізніше Сьомий апеляційний адміністративний суд залишив це рішення чинним.

Як повідомлялося, 27 лютого 2024 року Нацагентство якості вищої освіти закликало Міністерство освіти і науки позбавити ексміністра освіти Сергія Шкарлета ступеня доктора економічних наук через академічний плагіат у його дисертації.

26 вересня 2023 року Нацагентство якості вищої освіти закликало Міносвіти позбавити проректора КНУБА Романа Аксельрода ступеня доктора економічних наук у зв’язку з виявленим плагіатом. // “Інтерфакс-Україна”

Exit mobile version