Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У підручнику з української мови надрукували силует України без Криму. Авторка пропонує… домальовувати на уроках

У новому підручнику з української мови для 7 класів показали піктограму з картою України, зображену без Криму. Його авторка вибачилася та запропонувала влаштувати флешмоб.

На таку помилку звернула увагу літературна критикиня та книжкова оглядачка Тетяна Гонченко на своєму Telegram-каналі.

Карту України без півострова намалювали поруч зі словами державного гімну. Зазначається, що цей підручник вийшов у 2024 році та вже був схвалений Міністерством освіти і науки.

Одна з авторок підручника, Анастасія Онатій, відреагувала на цей інцидент та вибачилися за цю помилку та заявила, що піктограма України без Криму з’явилася через неуважність.

«Недоперевірили, недогледіли — ми можемо назвати це по-різному, але факт лишається фактом: ми несвідомо зробили боляче людям і перепрошуємо за це. Крим наш, український — це беззаперечне твердження, і ми його проговорюємо чітко ще раз і готові робити це знов і знов», — написала Онатій.

Також вона запропонувала запустити флешмоб «Домалюй Крим», суть якого полягатиме в тому, аби вчителі на уроках виділяли 10-15 хвилин для обговорення цієї помилки та щоб домалювати Крим до карти України. // hromadske.ua

Exit mobile version