Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Рада прийняла постанову, яка гарантує підрядникам Міноборони компенсацію економічно обґрунтованих витрат

Таким чином фактично усуваються висновки Держаудитслужби про те, що прибуток підрядників Міноборони є збитками держави.

Сьогодні, 21 вересня, Верховна Рада прийняла постанову 10071, яка гарантує виконавцям держконтрактів Міноборони компенсацію економічно обґрунтованих витрат.

Фото: facebook/Дмитро Разумков

“За” проголосували 306 депутатів.

Таким чином, Верховна Рада постановила Кабінету Міністрів гарантувати виконавцям державних контрактів з оборонних закупівель компенсацію всіх економічно обґрунтованих витрат, пов’язаних із їх виконанням, а також суми прибутку (постачальницької винагороди) у складі вартості (ціни) товарів, робіт і послуг оборонного призначення, відповідно до умов державних контрактів.

Нагадаємо, декілька днів тому Державне конструкторське бюро “Луч” звернулося з офіційними листами з проханням врегулювати відповідно до законодавства висновки Держаудитслужби щодо заборони на прибуток підприємств, які виконують замовлення міністерства оборони. Раніше Держаудитслужба повідомила, що прибуток підприємств, які працюють з МО, це збитки держави.

У вересні Мінекономіки спростувало висновки Держаудитслужби щодо відсутності права на прибуток у постачальників Міноборони. Мінекономіки пояснило, що відповідна постанова Кабміну не стосувалась порядку формування прибутку, а тільки калькуляції та скорочення документообігу.

Наприкінці червня Державна аудиторська служба перевірила контракти Міноборони та заявила про порушення в них на 2,5 млрд гривень. На думку служби, українські виробники, що співпрацюють із міністерством, не повинні закладати прибуток у контракти з державою. ДАСУ вимагає повернути ці 2,5 млрд гривень. На що на той час міністр оборони Олексій Резніков заявив, що висновок Держаудитслужби про порушення на 2,5 млрд – це спроба “заборонити” прибуток українських компаній.

“Хтось прийшов до «проривної» думки, що українські постачальники Міноборони – і державні, і приватні, які забезпечують армію – не мають права на прибуток. Взагалі. Саме українські – на іноземних цей «новаторський» підхід чомусь не поширюється”, – зазначив Резніков. // LB.ua

Exit mobile version