Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

1 500 євро за переміщення тютюну через держкордон – інспектора Чернівецького прикордонного загону відсторонено від займаної посади (ВІДЕО)

Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід інспектору прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону ДПС України у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонив службову особу від займаної посади.

Нагадаємо, що 3 жовтня 2020 року інспектора було затримано в порядку статті 208 КПК України після одержання неправомірної вигоди у сумі 1 500 євро.

За попередньою інформацією, прикордонник одержав неправомірну вигоду від громадянина за безперешкодне переміщення тютюнових виробів через державний кордон України до Республіки Румунія встановивши «таксу» в сумі 50 євро за 1 короб товару.

Попередня кваліфікація правопорушення: одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене повторно (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька обласна прокуратура. Оперативний супровід –  відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Чернівецькій області.

ДБР

Exit mobile version