Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

$10000 за «шлюб» з жінкою-інвалідом: одеські поліцейські затримали організатора незаконного переправлення ухилянтів за кордон

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру, а суд за їхнім клопотанням помістив його під варту. Фігуранту загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Займався протиправною діяльністю 32-річний уродженець Закарпатської області, який  тривалий час мешкав в Одесі. Викрили ділка слідчі Одеського районного управління поліції № 1 спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ.

Правоохоронці встановили, що зловмисник підшукав серед одеситів військовозобов’язаного «клієнта» і запропонував йому укласти фіктивний шлюб з жінкою, яка має інвалідність. Хвора дружина для 29-річного «нареченого» була можливістю безперешкодно виїхати з нею в іншу країну.

За одруження з незнайомкою містянин мав сплатити 10 тисяч доларів, половину з яких до реєстрації шлюбу, а решту – після.

Коли «наречений» зібрав відповідну суму, фігурант повідомив йому, що за грошима прийде необізнаний в його справах товариш, і призначив обом зустріч у Київському районі міста. А щойно зловмисник отримав від товариша передані йому 5000 доларів, поліцейські його затримали.

В якості речових доказів слідчі вилучили у ділка здобуті злочинним шляхом гроші та мобільний телефон з інформацією, що становить інтерес для слідства.

Як повідомив начальник слідчого відділу територіального підрозділу поліції Микола Каширкін, фігуранту повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненій з корисливих мотивів. Згідно з санкцією ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нині за клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 1 мільйон 59 тисяч 800 гривень.

Слідчі дії тривають під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси.

Одеське районне управління поліції № 1

Exit mobile version