Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

15 років ув’язнення: жителя Донецька засуджено за державну зраду та участь в терористичній організації «днр»

Прокурорами Черкаської обла сної прокуратури у суді доведено винуватість жителя м. Донецьк за фактом державна зрада та участі в терористичній організації (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3  КК України).

Встановлено, що 54-річний обвинувачений з 2014 року добровільно брав участь в терористичній організації «донецька народна республіка» та допомагав терористам у створенні в структурі «мвс днр» медичного відділу на інфраструктурній базі відділу медичного забезпечення Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області.

Також обвинувачений підшукував кадри з числа колишніх співробітників даного підрозділу та очолював формування матеріально-технічної бази для його діяльності. У 2015 році він отримав від терористів посаду так званого «начальника медичного відділу мвс днр», на якій перебував до 23.02.2022.

У подальшому, фігурант перейшов на бік ворога держави-агресора російської федерації та продовжив працювати «начальником медичного відділу мвс днр».

Своїми рішеннями і діями він сприяв утвердженню окупаційного режиму та виконання незаконних рішень держави-агресора рф на тимчасово окупованій території Донецької області, забезпечував інтеграцію структурного підрозділу «мвс днр» до силових структур держави-агресора рф, підписав низку контрактів на користь «мвс днр» та виконував інші завдання на окупантів.

Вироком суду за процедурою спеціального судового провадження обвинуваченого засуджено до 15 років позбавлення з конфіскацією майна.

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання особи та приведення вироку до виконання.

Збір доказів у кримінальному провадженні проводився слідчими УСБУ в Черкаській області.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Exit mobile version