$2500 за отримання громадянства: службовця затримано за одержання хабара (фото)

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою за обіцянку посприяти прискореному отриманню громадянству іноземцем (ч. 3 ст. 368 КК України).

За інформацією начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, встановлено, що головний спеціаліст одного з відділів Управління з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції ГУ ДМС України в Харківській області вимагав неправомірну вигоду в сумі 2 500 доларів США від представника громадянина Лівану. За вказану суму службовець обіцяв посприяти безперешкодному та прискореному отриманню громадянства останнім.

13 квітня, після одержання неправомірної вигоди від представника громадянина Лівану, службовця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Планується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прохання та одержання неправомірної вигоди службовою особою). Проведено обшуки в Управлінні з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції ГУ ДМС України в Харківській області.

Крім того, перевіряється причетність до злочину інших посадових осіб ГУ ДМС України в Харківській області.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтава, оперативний супровід — УСБУ в Харківській області.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...