Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

₴50 тисяч для відновлення посвідчення водія – на Харківщині викрито знахідливого ділка

20-річний мешканець Харківщини з метою заробити грошей вихвалявся впливом у територіальному сервісному центрі МВС та пообіцяв знайомому за винагороду допомогти скласти іспити з водіння й повернути водійське посвідчення, вилучене за керування автомобілем у стані сп’яніння. Ділка викрили, йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Оперативники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрили 20-річного мешканця Харківської області на протиправній діяльності. Молодик, прикриваючись зв’язками у сервісних центрах МВС, пропонував за 50 тисяч гривень допомогти знайомому, позбавленому прав за нетверезе водіння, за один день скласти іспити та отримати водійське посвідчення.
Оперативники внутрішньої безпеки разом із слідчими поліції Харківщини задокументували протиправну діяльність ділка. На підставі зібраних доказів слідчі поліції вже оголосили йому про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Тепер зловмисник може провести за гратами до 5 років.
Крім цього, правоохоронці перевіряють причетність інших учасників до незаконної оборудки, зокрема і працівників ТСЦ.
Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.
А оперативники внутрішньої безпеки продовжують протидіяти незаконним оборудкам ділків у сервісних центрах МВС. Свідків подібних протиправних дій просимо анонімно повідомляти в Telegram-бот ДВБ: @dvb_np_bot або за номером (050) 352 72 77.
Важливо наголосити: що послуги у ТСЦ можна отримати офіційно і швидко, не дозволяючи так званим «бігункам» наживатися на вас.
Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України
Exit mobile version