Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

₴732 тисяч збитків: на Глухівщині судитимуть посадовця та інженера з технагляду

Через незаконні оборудки посадовця та інженера з технічного нагляду «Глухівської дорожньо-експлуатаційної дільниці» ДП «Сумський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» ремонт тротуару в Глухові обійшовся державі зі збитками в 732 тисяч гривень.

Слідством встановлено, що в червні 2023 року посадовець дорожньої служби уклав договір з Управлінням житлово-комунального господарства та містобудування Глухівської міської ради щодо капітального ремонту тротуару по вул. Покровська у м. Глухів.

Після закінчення ремонту тротуару, достовірно знаючи про проведення цих робіт з порушенням будівельних норм та стандартів, з метою одержання неправомірної вигоди для підприємства наказав підлеглим внести до офіційних документів неправдиві відомості, завищивши обсяги фактично виконаних робіт. На підставі зазначених актів виконаних робіт на рахунок виконавця замовником сплачено 2,9 млн. грн. Однак згідно висновку експертизи обвинувачений незаконно заволодів грошовими коштами Управління житлово-комунального господарства та містобудування Глухівської міської ради в сумі 732 тис. 497 грн.

При цьому інженер, який здійснював технічний нагляд за виконанням ремонту, належним чином не перевірив достовірність внесених даних до акту приймання виконаних робіт, та затвердив їх.

На даний слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури направили до суду обвинувальний акт відносно посадовця, який, зловживаючи службовим становищем, шляхом підроблення офіційного документа заподіяв збитки громаді, тобто за ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України. Судитимуть також інженера з технічного нагляду, через службову недбалість за ч. 2 ст. 367 КК України.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Exit mobile version